В разгара на лятото: Почивка у нас или в чужбина

18 Юли 2015 | 18:24
0 коментара
Общество
В разгара на лятото: Почивка у нас или в чужбина

В разгара на лятото много хора все още не са решили дали ще прекарат лятната си почивка в България или в чужбина, това показВа анкета на БГНЕС.

Повечето хора отлагат вземането на решение до последния възможен момент, под претекст, например, че август е след две седмици.

Други пък вече са били по родното Черноморие. "Изкарах малко почивка в чужбина, бях малко и на нашето Черноморие. Планирам поне още 1, 2 морета, най-вероятно пак в България. Тази година обслужването по нашето море е доста по-добро от миналата година. Не знам на какво се дължи, но и цените бяха по-добри", разказа момиче, което е прекарало част от лятната си почивка на къмпинг Градина. Не мисля, че кризата в Гърция ще се отрази толкова бързо, особено на туристите от България, каза още тя.

Друг мъж, пък посочи, че няма планове още къде ще си почива, но кризата в Гърция не го притеснява. "Много често ходя там и ако имам възможност пак ще отида там. Обслужването в Гърция и у нас е на ниво. Обичам Черно и Бяло море еднакво", добави той.

Лятото ми ще бъде през октомври в Испания. Тази година не се замислям за българското Черноморие. Ходил съм други години, тази не, но там определено има върху какво да се работи, на мнение е Тодор Тодоров. Той разказа, че е бил преди време в Гърция и си е прекарал по-добре, отколкото в България. "Съседните страни са с доста по-добро качество на обслужване и услуги. Минусът на родното море е, че за цената, която се плаща, обслужването не е на ниво, за разлика от чужбина", заяви още Тодор.

Измежду българите, които не са или са решили къде ще почиват, се натъкнахме и на италианец, който заяви, че прекарва три дни в София за уикенда и в понеделник заминава отново за Милано. Харесвам София, посещавам хубави места и съм радостен за това, каза той. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP