В разгара на кукерските банкети село Полена се весели до ранни зори (СНИМКИ)

19 Август 2017 | 14:06
0 коментара
Общество

В разгара на кукерските банкети под наслов „От хората, за хората“ село Полена се весели до ранни зори. Кукерската група „Център“ с ръководител на групата и кмет на село Полена Веселин Топузов и помощниците му подредиха дълги трапези, отрупани с гощавки. Стотици се събраха на площада в селото, за да похапнат вкусен курбан и да се повеселят.

Кукерската група „Център“ на село Полена, гостите и приятелите на кукерството изпълниха целия площад. Там бяха поканени всички жители на селото, за да може да има още един голям празник за всички жители. След веселбата кукерите започват да се подготвят за следващата сурва, да правят големите костюми и оригиналните маски.

Голямото хоро поведоха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на общински съвет Симитли Владимир Христов, кметът на село Полена Веселин Топузов, кметът на Сушица Георги Митрев. Най- малките участници в групата не спираха да помагат за доброто прекарване на гостите, като събираха празни бутилки и разчистваха масите на празнуващите.

За веселбата се погрижи оркестърът на Панчо Иванов, които не спираха да поздравяват празнуващите с тежки македонски хора.

Добавете Вашия коментар

TOP