В първите 24 часа от акцията на МВР: Спипаха пияни и упоени с "коктейл" от наркотици шофьори

08 Юли 2022 | 12:59
0 коментара
Криминално
В първите 24 часа от акцията на МВР: Спипаха пияни и упоени с коктейл от наркотици шофьори

Още в първите часове на спецакцията на МВР срещу водачите, употребили наркотични вещества, обявена от премиера в оставка Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет вчера, са заловени дрогирани шофьори в различни области на страната. 

Всеки от тях е употребил повече от един вид дрога, съобщават от МВР.

Операцията бе разпоредена от вътрешния министър Бойко Рашков, след като 35-годишният Георги Семерджиев предизвика жестока катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, а таксиметров водач пострада. От МВР описаха бившия футболист като "системен наркоман".

Около 17 часа вчера пътни полицаи от Велико Търново спрели за проверка 29-годишен водач на лек автомобил "Опел". Мъжът е известен на полицията и е от Севлиево. Тестът за наркотици показал, че той е седнал за волана след употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Десет минути преди полунощ в района на бензиностанция "Петрол" в Царево, служители на МВР спрели за проверка софийска "Хонда CRV", управлявана от 26-годишен столичанин. Установено е, че той е шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 0,78 промила и наркотични вещества - кокаин и канабис. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В харманлийското управление снощи пък е бил задържан неправоспособен водач на 34 г., шофиращ в Града на Белоногата скутер без регистрационна табела. Техническото средство, с което е бил тестван отчело употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин. При последвалия личен обиск, в дрехите му е открита стъклена лула с жълто вещество, топче със суха зелена листна маса около 1 грам и таблетка с надпис, които той доброволно е предал на разследващите. Мярката му на задържане е до 24 часа.

Министър Рашков обяви вчера, че спецоперацията срещу шофьорите, употребяващи упойващи вещества, ще продължи, докато е необходимо. 

Добавете Вашия коментар

TOP