В правенето на СЕКС и ЛЮБОВ-има разлики!

31 Март 2024 | 17:18
0 коментара
Любопитно
България
В правенето на СЕКС и ЛЮБОВ-има разлики!

Често пъти много хора, независимо дали са мъже или жени, не могат да направят разлика между две доста различни действия - правенето на любов и секса.

Ако се допитаме до google, ще намерим лесен отговор: сексът е акт на полово сношение, а правенето на любов – акт на свързване и засилване на взаимоотношения между партньорите.

Изкуство

Според сексолози сексът е инстинктивен и биомеханичен акт и всеки може да го направи. От друга страна, правенето на любов се счита за чувствено, бавно и нецеленасочено действие, което ни дава възможност да изпитаме метафизичното битие на единството и само по себе си се смята за изкуство. Следователно пълноценният сексуален живот и успешната романтична връзка трябва да съдържат малко и от двете, поне така съветват специалистите.

Темата за правенето на любов срещу обикновения секс подчертава изразяването на желание, интимност и връзка. Въпреки, че са аспекти на човешката сексуалност, те се различават по своите физически, емоционални и психологически изрази.

Познаването на разликите е важно. Сексът и правенето на любов реално включват едно и също действие, но те не са едно и също нещо. Ето някои основни разлики между тях.
Когато правите секс, той може да бъде физически без никакви обвързване или емоции. За сравнение, правенето на любов може да включва интензивна емоционална връзка между двете страни. Това често е една от разликите между рационалната и романтичната любов.

Похот

Относно истинската любов една от разликите между правенето на любов и секс е, че първото набляга на интимната и емоционална връзка. От друга страна, правенето на секс може да е съсредоточено върху желанието и похотта.

Правенето на любов се случва най-вече в помещенията на любовна или романтична връзка, докато сексът може да няма емоционална привързаност между двете страни. Това е една основна разлика между истинската и фалшивата любов.

Когато става въпрос за правене на любов срещу секс, стилът на общуване е различен. Правенето на любов изисква всички форми на комуникация, за да бъдат и двете страни доволни една от друга. Докато сексът може да не включва никаква комуникация като словесни изрази.

Контакт

Интензивността по време на правене на любов срещу секс често е различна. Когато правите любов, и двете страни са склонни да бъдат нежни, докато по време на секс може да е малко интензивно и трудно, като по този начин подчертава какво отличава практическата любов от романтичната любов.

Правенето на любов често включва любовна игра, която може да бъде малко обширна. От друга страна, сексът често е по-бърз, с по-малко любовна игра между двете страни. Правенето на любов отнема повече време. Докато сексът често е по-бърз и се прави припряно.

Правенето на любов е по-ефективно, когато осъществявате зрителен контакт с партньора си. Когато поддържате зрителен контакт, това задълбочава емоционалната връзка и доказва на партньора ви, че го желаете.Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP