В понеделник: Връхлита ни бурен вятър, обявиха жълт код за почти цялата страна

04 Февруари 2024 | 16:04
0 коментара
Общество
България
В понеделник: Връхлита ни бурен вятър, обявиха жълт код за почти цялата страна

Жълт код за силен и бурен вятър е в сила в по-голямата част от страната в понеделник, обяви НИМХ. Очаква се скоростта на вятъра да достига 70-90 километра в час.

Днес жълт код е в сила за 14 области в България. Предупрежденията са най-вече в северозападната половина на страната за вятър от запад-северозапад. Скоростта на вятъра там се очаква да достига 70-80 километра в час.

Утре ще бъде предимно слънчево, като ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - 15°-16°.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

 

Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево и топло, с минимални температури между 7° и 12°, малко по-ниски - в котловините от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

В сряда ще се задържи предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. Дневните температури слабо ще се понижат.

Добавете Вашия коментар

TOP