В помощ на кухнята за бедни в Благоевград

21 Ноември 2022 | 17:08
2 коментара
Общество
В помощ на кухнята за бедни в Благоевград

За поредна година в двора на храм „Въведение Богородично“ в Благоевград се проведе благотворителен базар в помощ на кухнята за бедни в града. Базарът е традиционен и всяка година на християнския празник Въведение Богородично с него се събират средства за кухнята за бедни към храм „Свети Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“.
Тази година повече от 30 доброволци приготвиха постни хлебчета и сладкиши, които се предлагаха в двора на храма, както и коледни украси и декорации за предстоящите празници.
В кухнята за бедни към храм „Свети Николай“ се хранят всяка събота около 220 човека. Доброволците, които се грижат за приготвянето на храната, вече са повече от 60 човека.
Източник: БТА

Добавени коментари

Георгиева публикува:
21 Ноември 2022 | 19:58
Къде е църковното настоятелство? Трябва да има кухня за бедни и към църквата "Въведение Богородично". Иначе приказките за християнско милосърдие, за любов към ближния и за съпричастност звучат някак си неистински!
Георгиева публикува:
21 Ноември 2022 | 19:56
А защо няма кухня за бедни към храма "Въведение Богородично". Нямам нищо против съществуващата, но в нея ходят предимно жителите на Грамада. Трябва да се направи още една кухня в центъра и това е задължение на църквата!

Добавете Вашия коментар

TOP