В Пиринско: Медици гледат с тревога към Бяло море

28 Юни 2022 | 11:07
0 коментара
Общество
В Пиринско:  Медици гледат с тревога към Бяло море

COVID-19 засега не притеснява медиците в Пиринско. Болните са единични случаи и прекарват леко заболяването, казват лични лекари от Благоевград. Според тях няма нужда от предпазни средства засега.

Благоевградските медици обаче са притеснени заради резкия скок на болни в съседна Гърция, където предимно ходят за отдих жителите на Пиринско. Те препоръчват там на място да преценяват какви лични предпазни мерки да взимат. Засега обаче не се наблюдава увеличение на болните нашенци, които пътуват всеки уикенд до Бяло море. И в лабораториите няма натиск за изследвания.

“От 1 месец не съм правила тестове за COVID-19 на външни лица. Изследвания си правят хора, които отиват до САЩ, тъй като сменят летища и искат да имат гаранция, че всичко ще е наред с пътуването им. Тестове за коронавирус правим основно на пациентите на болницата. В момента ситуацията е изключително спокойна, има двама хоспитализирани с коронаинфекция в инфекциозно отделение”, заяви началникът на микробиологичната лаборатория в МБАЛ – Благоевград д-р Цветанка Иванова./Труд/

Добавете Вашия коментар

TOP