В ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА! Управителят на „Паркинги и гаражи“ иска по-високи цени на пропуските за паркиране, вдигане на глобите за „скоба“ и „паяк“ в Благоевград

24 Ноември 2020 | 18:15
8 коментара
Общество

В ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА! По-високи цени на пропуските за паркиране, ограничаване на времето за инвалидите и вдигане на глобите за „скоба“ и „паяк“ в Благоевград.

Да се заплащат всички пропуски за преференциално паркиране на живеещите в центъра на Благоевград и промяна на част от правилата за ползване на „синя зона“ иска управителят на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ инж. Васил Атанасов.

Той настоява местният парламент да гласува изменения в Наредбата за опазване на общинската собственост и охрана на обществения ред, като се въведе годишна такса от 60 лв. за първи пропуск за паркиране в „синя зона“, който в момента се дава безплатно на живеещите в района, и 120 лв. за втори пропуск, като се заложат и допълнителни изисквания адресът на собственика на автомобила да е еднакъв с адреса на  регистрацията  на МПС. В. Атанасов предлага още да не се издават пропуски за преференциално паркиране за адреси, на които са регистрирани гаражи или места за паркиране и за адреси, чиито дворни места позволяват да се прибира в тях колата. Освен това се иска право на пропуски да имат само собствениците на жилища в центъра, които се ползват за основни.

Управителят на „Паркинги и гаражи“ настоява да се въведе 3-часово ограничение за безплатно паркиране на инвалиди, като те няма да могат да ползват картата си за други паркоместа, освен обозначените със съответния знак. В момента хората с 50 и повече % инвалидност имат право да паркират колите си и на близките до маркираните за тях паркоместа и нямат времево ограничение за това. В предложението си В. Атанасов  визира безплатно в „синя зона“ да продължат да паркират за неограничено време колите на Спешна помощ и полицията, кметовете на кметства, наместниците и общинските съветници за времето, когато са на съвети, сесии и комисии, както и собствениците на електрически автомобили. Иска се и глобата за вдигане на автомобила от „паяк“ да скочи на 60 лв. плюс допълнителните наказателни такси, които се предлага да са 3 лв. за всеки започнал час престой на наказателния паркинг, но не повече от 60 лв. на денонощие. Ако собственикът или шофьорът на подготвена за репатриране кола се появят преди кранът да е включен, глобата да е 30 лв., предлага В. Атанасов. Той настоява още санкцията за „скоба“ да скочи от 10 на 20 лв.

Предложението му е, меко казано, изненадващо на фона на повсеместната криза заради пандемията и ще удари джоба на благоевградчани.

Местният парламент ще трябва да реши доколко са удачни предложените изменения в наредбата и дали те да влязат в сила.в.Струма

Добавени коментари

Еле кажах публикува:
25 Ноември 2020 | 08:54
За всеки идва Видовден и тогава крадливите селяци .... от селсъвета ще си платят за айдуклука към жителите на града ! Полуграмотни цървули алчни и нагли !
благоевград публикува:
24 Ноември 2020 | 22:04
Този никога не е бил от ГЕРБ, той си е типичен комунист,изостанъл във времето. Едно е истина,че Грамада навремето беше село!!!!
Вили публикува:
24 Ноември 2020 | 21:24
Време е да ви изритат от общината и теб и сина ти!
Виктория публикува:
24 Ноември 2020 | 21:08
Крайно време е.това никъде го няма.всяко парко място е с инвалиден стикер.по цели дни седят на необозначени за това места уж инвалиди.в София ако не е стикер по европейските разпоредби ти слагат скоба или паяк.За картите за паркиране,има гараж или му е слад или под наем и иска безплатен талон.всички общинари с картите на предното стъкло.всички полицаи и те.това да оправят нека не вдигат цените.
Stanislav Stankiev публикува:
24 Ноември 2020 | 20:51
Не се ли наяде бе Васко ? Дано короната се изяде бе крадци .
Джумалия публикува:
24 Ноември 2020 | 20:43
Е такива боклуци ,комунистически мекерета са във власта !70 години едни и същи идиоти ни управляват ,а нашия роден град го превръщат в село .
Блград публикува:
24 Ноември 2020 | 20:20
Ех, Басе! Не се ли наядохте със синето ти. По мръсни и долни хора рядко се срещат! И кмета защо още те търпи?! Или и на него се отчиташ като на Камбата???
Гергана Спасов публикува:
24 Ноември 2020 | 18:41
Браво бе Васе браво бе и ти като Камбитов срам немаш и синчетоти колко пакус направи в общината и имаш очи да искаш още и още . Васе не те ли е срам да гледаш хората в очите Васе видели какво стана с Камбитов е така ще бъдете всички от ГЕРБ разобличени и наказани . Васе верно ли боядисваш паркоместата за по 60 хиляди лева и ако е така дано короната по бърже да .................. и после да бега. Васе точиш мустако ама ако чуеш хората какво говорят за теб и за синчетоти дето за 300 хиляди направи ремонт на работилниците в казармата за да може Камбитов да направи на дъщеряму сватба. Васе хората ве мразат като коронавирус запомни го като коронавирус

Добавете Вашия коментар

TOP