В петричкото с. Първомай започва строежът на цех за филетиране на 500 кг риба дневно

11 Януари 2021 | 08:39
0 коментара
Бизнес

В петричкото с. Първомай започва строежът на цех за производство на 500 кг почистена и охладена риба дневно. В халето, което ще е на площ от 121 кв.м в Стопанския двор на селото, ще бъдат сложени 2 хладилни камери, където рибата ще се съхранява преди извозването й. В цеха ще работят 4-ма души, които ще транжират рибата на филета и шайби. Планирано е производството да е целогодишно.

Инвеститор е Валери Германов, който е най-заможният бизнесмен в селото. Преди 3 г. той направи в Стопанския двор ферма за интензивно отглеждане на аквакултури. Фирмата му „Първострой-Г“ нае няколко души от селото и ги обучи в отглеждането на риба в рециркулационна люпилня за аквакултури. Фермата е с непрекъснат режим на производство – 24часа в денонощието, 365 дни в годината, с капацитет 150-200 тона готова продукция на година. До момента Германов продаваше прясна и охладена риба без допълнителна преработка.

Успоредно с отглеждането на риба първомайският бизнесмен редовно участва в строителни обществени поръчки, но печели много рядко. Преди години името му нашумя около прословутото тефтерче на бившия секретар Туфчо Сандъкчиев, пълно с данни за „черна каса“ в община Петрич, но последствия по него нямаше.в.Струма/Ваня Симеонова

Добавете Вашия коментар

TOP