В Петричко: Ремонтират изградени с европейски пари обекти

21 Юни 2022 | 10:47
0 коментара
Бизнес
В Петричко: Ремонтират изградени с европейски пари обекти

След изтичане на срока, съгласно проектните изисквания, е възможно да бъде извършено реновиране на обектите, изградени по европейски проект, съобщиха от Община-Петрич. Отпуснати са пари за възобновяването на пет обекта. Започва подмяна на износените и възстановяване на увредени елементи.

Реновират се зелените площи между улиците „Долна Джумая”,  „Иван Апостолов” и „Цар Борис III”, градинката при жп гарата, при улица „Полк. Дрангов”,  градинката срещу Общината.

Обновява се също междублоково пространство при река Луда Мара - градинката под Спортна зала „Арена Петрич”.

Извършва се озеленяване на градски пейзаж и изграждане на детска площадка в квартал „Дълбошница“- градинката до I ОУ „Кочо Мавродиев”.

Предвижда се цялостна подмяна или възстановяване (когато това е възможно) на елементите в тези зони за отдих, изградени по проекти. Някъде ще има монтаж на изцяло нови осветителни тела. Подменят се поразени от времето и отношението на част от ползвателите са основно огради, настилка, осветление, съдове за отпадъци, пейки, беседки, детски съоръжения за игра, спортни съоръжения. Всичко ще бъде обновено.
.

Добавете Вашия коментар

TOP