В очакване на локдауна: Моловете препълнени, свалиха цените

19 Март 2021 | 10:53
0 коментара
Бизнес

След новината за пълен локдаун от понеделник и ново затваряне на магазините, стотици окупираха моловете още от ранните часове на деня. Следобед нашествието на купувачи беше почти като преди епидемията. Преди да хлопнат врати, търговските центрове побързаха да примамят клиентите с много намаления, за да разпродадат каквото могат до края на седмицата.

Основно тийнейджъри и млади майки обикаляха от бутик на бутик и оглеждаха облеклата с изгодни цени в повечето големи търговски халета.

- Реклама -

Скучаещи младежи пък напълниха етажите за бързи закуски, за да хапнат последни сандвичи, да пийнат кафе и освежителни напитки. Повечето дами побързаха да обиколят магазините за обувки, за да са готови с пролетните чифтове, в случай, че локдаунът продължи по-дълго.

Още преди няколко дни, след като тръгна новината за предстоящия локдаун, големите магазини в моловете намалиха до минимум цените на старите колекции, а зимните дрехи се продават на невиждани промоции.

Магазини за дрехи обявиха намаления до 60-70 процента с големи червени цифри на витрините си.

Практиката втората и третата дреха да са безплатни пък масово се практикува в момента, дори в скъпите вериги магазини

„Намаляваме цените, за да можем да продадем каквото успеем до понеделник. Добре че поне този път сме предупредени предварително, та поне малко да омекотим удара.”, споделиха продавачки в голям столичен търговски център.

Добавете Вашия коментар

TOP