В навечерието на Коледа, още едно признание за благоевградските пожарникари

24 Декември 2021 | 11:16
0 коментара
Общество
В навечерието на Коледа, още едно признание за благоевградските пожарникари

Поредно признание за благоевградските  пожарникари потушили големия пожар в блок 18 на 10 декември. Главен комисар Николай Николов лично дойде в Благоевград , за да награди огнеборците.

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово  благоевградските  пожарникара  получиха още едно признание. Директорът на националната служба за пожарна безопасност им връчи награда. На церемонията  присъства и майката на спасените  близначета Ани и Никол – Вероника дошла лично да благодари на огнеборците.

Вероника майка на близнаците спасени от пожара сподели пред нас: „Много съм благодарна на пожарникарите, че ги спасиха беше много  тежко положението, но слава Богу  всичко е наред.+ надяваме се да ни възобновят  блока и да ни върнат в нашето жилище.Призовавам всичко което искат да дадат да дадат блока да може да се възстнави  той.“

Благоевградските  пожарникари бяха наградени с парична награда от 600 лева на всеки един участвал в акцията.

Гл . комисар Николай Николов директор на националната служба за пожарна безопасност : „За мен е чест , че днес съм сред вас колеги , вашата дейност, вашата работа  вашите лица бяха показани пред целия български народ , всички изразиха своята благодарност към вас, своето уважение“.

Областната управа в Благоевград също отличи пожарникарите за високия професионализъм. 

Николай Шушков  областен управител на област Благоевград:“ Тъй като и аз считам, така че изпълнявате дълга си така както трябва , така както вие го чувствате и , че не е един е този , който може да се справи с такива възникнали събитие.“

Гл. инсп. инж  Боян Кондуров: „Много благодарим за оказаната ни чест и пак ще повторя правим това, което можем, момчетата си свършиха работата, за което и аз съм благодарен и ще обещая, че ще продължаваме да се стараем  да си вършим работата както досега.“ заяви със скромност инспектор Кондуров.

А надеждата на майката Вероника е да се завърне по-скоро в дома си и призова обществеността да помогне за възстановяването на опожарения блок.

Екипът на ТВ ДАртс честити наградата на целия екип и им пожелава весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници! Гордеем се с вас!

Добавете Вашия коментар

TOP