В навечерието на Деня на народните будители! Писателката Гергана Тодорова с второ дарение на книги в Симитли

29 Октомври 2021 | 22:11
0 коментара
Култура
В навечерието на Деня на народните будители! Писателката Гергана Тодорова с второ дарение на книги в Симитли

В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, писателката Гергана Тодорова направи второ дарение на книги в Симитли. 

Тя проведе работни срещи с ръководството на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли и настоятелството на Народно читалище "Св. Климент Охридски - 1922".

Поводът бе издаването на втората ѝ книга - "За Хармонията и Морето" и даряването ѝ в библиотеките на двете просветни институции.

Авторката Гергана Тодорова не скри радостта си, както и вълнението си от топлия прием от страна на директорът на училището в Симитли Таня Янкова и нейните колеги.

С видимо удоволствие, тя дари 5 броя книги с вярата и надеждата, че учениците ще опознаят и съвременен писател - поет, чието творчество засяга актуални теми, даващи поводи за размисъл.

 

"Атмосферата на родното училище е цивилизована, уютна и предразполага учениците да имат желание и самочувствие да учат, да развиват творческите си умения и да спортуват в съвременни условия", сподели писателката.

Гергана Тодорова бе посрещната с особено гостоприемство и в читалището в град Симитли от екипа на културната институция и председателя на Общински съвет Вилимир Александров.

С дарението си от пет броя книги Гергана Тодорова постави началото на лична инициатива.

Екземпляр от последната си книга, авторката остави като подарък и за кмета на Община Симитли Апостол Апостолов.

Припомняме, че през 2020 година Гергана Тодорова представи първата си книга. 

„За Какаото и Кадифето” е книга със стихове, есета и философски размисли върху четирите компонента на личностния интегритет – Хармония на Духа, Море от Съзнание и Подсъзнание, Какаов Аромат на Тялото и Кадифено Сърце. Цялостният поглед и житейската опитност на авторката са фокусът за споделената цветна палитра от чувства, мисли и преживявания.

Самата Гергана Тодорова е родена през 1968 година в град Симитли. По професия е икономист, магистър „Счетоводство и контрол” на УНСС с факултетни специалности „Управление на фирма” и "Педагогика”. 

Над 20 години е собственик и мениджър на Консултантска къща „Ивана” – компания със специализиран предмет на дейност счетоводни, счетоводно-данъчни и данъчно–правни консултации.

Творческата ѝ натура търси нови предизвикателства, които я обогатяват личностно и духовно. Завършва бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, специализира „Български народни танци” към ХТМУ, участва в обществено-полезни събития и семинари.

Добавете Вашия коментар

TOP