В люта битка Пирин и Верея завършиха 1:1 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград

16 Май 2017 | 21:39
0 коментара
Спорт

В люта битка от плейофната фаза на Първа лига отборите на ОФК Пирин и Верея завършиха 1:1 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Влезлият като резерва Иван Цветков в 81-ата минута откри резултата след пряк свободен удар, а в добавеното време Бандаловски изравни със странична ножица. Главният съдия Станислав Ставров изпусна контрола над срещата в 86-та минута, напрежението се покачи и резултатът бе, че двата тима завършиха двубоя с по десет души.

В началните минути на срещата гостите можеха да се възползват от няколко грешки в защитата на Пирин, но Макенджиев на два пъти се представи блестящо. „Орлетата“ постепенно поеха инициативата и направиха няколко добри атаки, но вратарят на Верея също се намеси добре.

В 16-ата минута Костов от няколко метра пропусна да открие, в 28-ата минута отново той не успя да се разпише. Гостите пропуснаха чисто голово положение чрез Керкар в 37-ата минута на двубоя.

През втората част всичко най-интересно се случи в последните десет минути на срещата.

В 81-ата минута Колев излезе извън наказателното си поле, за да спре атака на Пирин, игра с ръка, спря чиста голова атака на „орлетата“ и получи само жълт картон. Справедливостта обаче възтържествува след прекия свободен удар. Зад кълбото застана Иван Цветков, който влезе като резерва и заби топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Верея – 1:0.

Три минути по-късно дойде и ескалирането на нервите на терена. Суда отне топка пред наказателното поле на Пирин и тръгна в бърза контраатака, която бе доста обещаваща. За гърба му обаче Еуженио от Верея го издърпа за фланелката и му отне кълбото. Изнервен от неотсъдения фаул Суда настигна Еуженио и на свой ред го фаулира. Двамата се сдърпаха и резултатът бе директен червен картон за Суда и жълт за Еуженио. Дребничкото крило обаче продължи да сипе огън и жупел по адрес на Суда и Ставров му вдигна втори жълт картон. Така двата тима доиграха срещата с по десет човека.

30 секунди преди да изтече даденото продължение защитата на благоевградчани се разконцентрира и позволи на Бандаловски да се разпише със странична ножица. По този начин двата тима завършиха при резултат 1:1 и оставиха финала на този плейоф отворен.

Реваншът е на 20 май в събота в Стара Загора.

Добавете Вашия коментар

TOP