В края на 48-то НС: Депутатите обсъждат 6 законопроекта и 2 доклада

01 Февруари 2023 | 07:39
1 коментара
Политика
В края на 48-то НС: Депутатите обсъждат 6 законопроекта и 2 доклада

В последните два работни дни на 48-то Народно събрание депутатите ще гласуват 6 законопроекта и два доклада, предаде репортер на БГНЕС.

Първият законопроект е за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество.

В седмичната програма на депутатите са включени и промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, внесен от Министерски съвет. В настоящия законопроект са направени предложения, които да осигурят законова възможност за изпълнение на задачи по участие на въоръжени сили на Република България в операции, мисии и други международни инициативи в състава на многонационални военни формирования на територията на нашата страна. Предложенията са свързани с дейностите на българските въоръжени сили в изпълнение на коалиционни ангажименти на страната и са в логическа връзка с чл. 3 от закона - относно осъществяването на отбраната в коалиционен формат.

Промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, внесени от Министерския съвет, също са в дневния ред на депутатите до края на седмицата. Освен на него те ще гласуват на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, както и Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.

Депутатите ще дебатират и по два доклада: за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и за състоянието на националната сигурност на Република България през 2021 г./БГНЕС

Добавени коментари

Вуте публикува:
01 Февруари 2023 | 12:06
След два дни шоуто свършва. Започват локумите за следващото...

Добавете Вашия коментар

TOP