В Кюстендил: Христо Терзийски от ГЕРБ - СДС се изправя срещу Георги Стамов от ПП - ДБ

07 Май 2024 | 18:00
0 коментара
Политика
Кюстендил
В Кюстендил: Христо Терзийски от ГЕРБ - СДС се изправя срещу Георги Стамов от ПП - ДБ

В Кюстендил Христо Терзийски от ГЕРБ - СДС се изправя срещу Георги Стамов от ПП - ДБ. Терзийски водеше листата в града и на миналите избори, на които ГЕРБ бе първа политическа сила в региона.

 

Терзийски е дългогодишен депутат и бивш мнистър на вътрешните работи. На второ място в листата на ГЕРБ - СДС е досегашният народен представител от Дупница Радослава Чеканска, която е педагог по професия. Трета е Михаела Крумова от Кюстендил - общински съветник и председател на местната структура на ГЕРБ. Под номер четири е Любомир Георгиев от Сапарева баня - общински съветник и предприемач. Пети е Иван Каназирски от община Бобошево - експерт по сигурност, с юридическо образование. В листата на ГЕРБ, освен познати и утвърдени лица, има и нови личности. Едно от новите лица в листата е Мартин Кавдански от Дупница - професионален футболист и представител на младежката структура.

 

Стамов, водачът на ПП - ДБ, и досега е народен представител. В листата го следват Андрей Мленков, Мария Зарева, Мария Мицова и Николай Табаков от Дупница. Александър Мутавчийски е следващият, родом от Сапарева баня.

 

Николай Златарски е начело на листата на ДПС, Димчо Димчев - на "Възраждане".

 

Николай Каварджиклиев води списъка с претенденти за Народното събрание от БСП. Снежана Троянска пък е начело в листата на ИТН.

 

Регионът изпраща само четирима представители в парламента. Но на миналите избори ГЕРБ - СДС успя да грабне половината, а "Възраждане" и ПП - ДБ взеха по един мандат.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP