В ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе Десетата юбилейна международна конференция

13 Юни 2023 | 16:00
1 коментара
Култура
Благоевград
В ЮЗУ  Неофит Рилски  ще се проведе Десетата юбилейна международна конференция

Природо-математическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира Десетата юбилейна международна конференция (FMNS – 2023). Форумът ще бъде открит на 15 юни 2023 г. (четвъртък) от 10:00 ч. в Университетския център „Бачиново“.

 

В конференцията ще вземат участие учени от 19 страни, сред които България, Белгия, Германия, Египет, Мароко, Словения, Гърция, Италия, Полша, Сърбия, Северна Македония, Казахстан, Южна Корея, Чехия, САЩ и др. В рамките на форума ще бъдат представени 105 доклада и 82 постерни съобщения в основните тематични направления: Химия, Физика, География, Екология и опазване на околната среда, Математика, Информатика, Методика на обучението.
На 16 юни 2023 г. в специална секция ще се проведе кръгла маса с учители в областта на STEAM обучението – реалност и перспективи.

 

Основната цел на FMNS – 2023 е да осигури платформа на всички участници, но най-вече на младите учени от Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, където да представят своите актуални научни и научно-приложни постижения пред видни учени от университети и научни институти в страната и чужбина. Конференцията ще предостави възможности на участниците за обмен на нови идеи и опит, за създаване на контакти и намиране на глобални партньори за бъдещо научно сътрудничество.

 

Научният форум се провежда под патронажа на ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – проф. д-р Борислав Юруков и с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания“.

Добавени коментари

Знайко публикува:
13 Юни 2023 | 17:23
Никаква файда няма от публикацийки в “научните“трудове под патронажа на Боре Тъпото. Само харчене на пари бадева!

Добавете Вашия коментар

TOP