В Хаджидимово се проведе инициативата

21 Ноември 2023 | 10:30
0 коментара
Общество
Благоевград
В Хаджидимово се проведе инициативата
Училище в град Хаджидимово проведе инициатива "Един ден без автомобили на училище", заради зачестилите пътнотранспортни произшествия с пострадали и жертви.

Ръководството на Средно училище "Никола Вапцаров" призова всички родители за един ден да се откажат от комфорта си, като доведат децата си пеша на училище.

"На един от педалогическите съвети, когато председателят на Комисията по безопасност на движението по пътищата споделяше плана на действие на мероприятия през годината и с оглед на това мероприятията да не бъдат локализирани само в двора на училището, възникна идеята децата да усетят динамиката на движението в нашия град. Искаме да продължим традиция в екологичното възпитание на децата.

Искаме да увеличим и двигателната активност на учениците. Надяваме се да дадем пример на учениците да бъдат по-ангажирани с обществените проблеми", заяви организаторът на инициативата Евгения Галова пред БНТ.

"От години почитаме жертвите, загинали в катастрофи. Полицаи идват в училището, за да говорят с децата. За миналата година над 1 млн. са жертвите по пътищата в световен мащаб. Всяка година две класни стаи остават празни от убийства на пътя", подчерта председателят в Комисията по безопасност на движението по пътищата Татяна Близнакова.

"Доведох децата си пеша на училище днес. Подкрепяме инициативата, искаме да продължим това да се спазва в нашия град", каза майка, която се е включила в инициативата.

Добавете Вашия коментар

TOP