В Деня на здравния работник: Цветя за лекарите в Разлог

07 Април 2024 | 15:00
2 коментара
Общество
Благоевград
В Деня на здравния работник: Цветя за лекарите в Разлог
Събитието "Захарче с цвете“ се състоя тази събота, на площада в Разлог, организирано от сдружението и Oбщина Разлог по случай Световния ден на здравето и здравния работник. Това съобщиха от Общината. 

На особена почит за община Разлог винаги са били здравните работници - хората с бели престилки и огромни сърца. В навечерието на техния празник Oбщина Разлог, съвместно със захарчетата от СНЦ " Диабет без страх " реализираха различен проект на признание.

Захарният диабет е един от основните бичове на съвременното общество, открит рано и добре контролиран ще спести много работа на така ценните за община Разлог здравни работници. Затова и събитието премина под мотото "Нека покажем колко ценим нашите медици и колко сме отговорни!“

Шатрата и малките членове на сдружението – доброволци, нарекли себе си "захарчета“ привлече жителите и гостите на Разлог. Председателят на сдружението Елена Бонкова и медицинската сестра-доброволец Христина Лазарова подпомагаха "захарчетата“ в скрининга и коректното отчитане на нивото на кръвната захар.

"Това са деца-активни членове на сдружение "Диабет без страх“ от Разлог, от Смолево (община Якоруда), от Банско.- сподели след събитието Елена Бонкова. – Някои от тях са с диабет, с аутизъм, с недостиг на хормон на растежа, имаме и здрави деца. И в това е смисълът на сдружението - да социализира децата с проблеми, да създаде равнопоставеност и съпричастност.“

 Всички лекари, които случайно преминаха през площада бяха зарадвани с цвете и с топли думи на благодарност от децата. "Захарчетата“ не забравиха да поднесат цвете и на организаторката Елена Бонкова и на медицинската сестра Христина Лазарова. 

"Те, нашите "захарчета“ дори даваха адекватни съвети на всички, които си премериха кръвната захар: да пият вода, да се хранят здравословно, да се съветват с личните си лекари. И много се забавляваха.“ – каза още Елена Бонкова и специално благодари на кмета Красимир Герчев за политиката му към болницата и опазване здравето на жителите на община Разлог.

Акцията "Захарче с цвете“ продължи над три часа. 

Резултатите: от 298 души – на 20 са отчетени по-високо ниво от нормалната кръвна захар, които твърдят, че не са диабетици. Организаторите са удовлетворени, че скринингът ще помогне на много хора. 

"В това е смисълът на човешкия живот – да спасиш друг. – казва Елена Бонкова. - И нека всички заедно отдадем заслужена почит към здравните работници, институции, сдружения, деца и доброволци, които се грижат за здравето и го опазват.“

Добавени коментари

UMV публикува:
07 Април 2024 | 22:31
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/bman
бай пешо публикува:
07 Април 2024 | 15:40
тия са лекаре колко я съм космонавт!

Добавете Вашия коментар

TOP