В Деня на любовта: Благоевградчани отсвириха Свети Валентин, пияни от любов ще празнуват Трифон Зарезан

14 Февруари 2020 | 10:10
0 коментара
Общество

Благоевградчани отсвириха Свети Валентин и обявиха, че с чаша вино в ръка ще отбележат единствено Трифон Зарезан днес, показа допитване на Pirinsko.com сред жителите в областния център.

Хората на средна и преклонна възраст в Благоевград с усмивка разкриват, че тъй като отдавна са преполовили възрастта на бурната и зашеметяваща любов, днес с кеф ще празнуват Трифон Зарезан.

”Това си е нашият празник – Свети Трифон, да станеш в ранни зори и на гладно да изпиеш една бъклица с винце, после, зашаматен от любов или от еликсира на божествената напитка, пък да идеш с приятели на някое лозенце, за да го зарежеш, ей това е хубавото на живота. След това и една скара на въглища да направи човек, та целият град да те разбере – това е празникът”, каза пред наш репортер 58-годишният Манол Тодоров от Благоевград и допълни, че колкото и да се обичат младите, любов без вино няма.

„Статусът на сърцето ми е свобода, до появата на правилната дама. Засега изчаквам, но това пък съвсем не ми пречи да празнувам Трифон”,  допълни Васил Петров. Приятелят му Асен Иванов пък коментира, че той също ще наблегне на Трифон Зарезан, тъй като също е single – сам.

„Това е единственият ден в годината, в който да пийнеш повечко, е официално позволено. От една страна, това, че съм без момиче до себе си, помага, тъй като няма да слушам упреци и мрънкяния”, подчерта той.

Приятелките Веселина и Гергана казаха, че Свети Валентин е изключителен празник, но за съжаление няма да го споделят с любимите си мъже, тъй като са в чужбина.

Добавете Вашия коментар

TOP