В COVID реанимацията! Здравният министър влезе при съпругата и сина на починалия д-р Вакльов от с. Краище

27 Август 2020 | 18:12
1 коментара
Общество

Министърът на здравеопазването днес е поискал да се запознае на място с организацията на работата в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” в условия на COVID-19, става ясно от съобщение на министерството.

Проф. Ангелов пожелал да влезе в COVID реанимацията, където в момента са съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса. И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента колегите в реанимация се борят за живота им.

Припомняме, медицинската практика на д-р Вакльов е в село Бабяк. Най-вероятно той се е заразил, докато е лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог. Бил е на море със семейството си, където е проявил по-сериозни симптоми и веднага беше настанен за лечение в медицинско заведение. За съжаление обаче загуби битката с коронавируса.

"Запознах министъра със състоянието им и лечението, което прилагаме. Полагаме всички усилия, за да помогнем на нашите пациенти", написа изпълнителният директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Добавени коментари

Асен публикува:
27 Август 2020 | 21:26
Мангъров що не утиде на свиждане Капут с капутите!! Алах да и помага на хората!!!

Добавете Вашия коментар

TOP