В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само една изборна секция

02 Април 2023 | 17:43
0 коментара
Политика
Благоевград
В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само една изборна секция

В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само една избирателна секция. Как успяват да гласуват - вижте...

Въпреки че е само на 10 километра от Благоевград, в село Бистрица времето сякаш е спряло. Младите хора отдавна са заминали в чужбина в търсене на по-добър живот. Тук са останали предимно възрастни хора, за които днешният ден е поредният в календара. Махалите в селото са общо 56, но някои от тях са обезлюдени, а в други живеят по двама души.

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: "За едно село е необходимо път, вода, ток. Тия трите неща има ли ги, ще има хора. - Има ли ги тук? - Тука пътищата са в окаяно състояние. Обществен транспорт не може да се движи. Трудно е, то бърза помощ по тия пътища отказват бе, не могат да се качат.

Селото разполага с медицински кабинет, който обаче отдавна е затворил врати.

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: "Идват тука, викаме Бърза помощ, ако е спешно много, ако не - Бърза помощ ги придвижва в града.

Най-отдалечената махала в село Бистрица се намира на 8 километра от избирателната секция. Заради лошото състояние на пътя, хората са принудени да вървят 3 часа пеш, за да дадат своя глас.

Кръстьо Бачев: "Дано да се промени, да не е така като сега. Затова ходим да гласуваме".

Йорданка и Стоян винаги гласуват. Не пропускат и днес да го направят. В погледите им обаче вместо надежда за по-светли дни, се чете отчаяние.

Йорданка: "Вече съм вдигнала ръце от всичко. Това, което дадат, с това ще се задоволяваме".

Стоян: "От тука съм тръгнал на 5 км. Да се гласува, обаче чакам нещо, обаче не става и не става, друго нещо що може да кажем".

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: "Хората се отвратиха вече с това гласуване".

Здраве - за това се молят на днешния ден хората от село Бистрица. Защото правителствата се сменят, но пътят до избирателната секция си остава все така дълъг и труден за тях. /БНТ/

Добавете Вашия коментар

TOP