В Благоевград закопчаха двама измамници, "продавали" екзотични екскурзии и пелети

19 Март 2024 | 15:43
0 коментара
Криминално
Благоевград
В Благоевград закопчаха двама измамници, продавали екзотични екскурзии и пелети

Арестът на двамата мъже – на 29 и на 30 години, е извършен на 14 март на територията на Благоевград при операция на служители на ГДНП и областните дирекции на МВР на Плевен и Благоевград. Това съобщиха от МВР.

Задържаните са заподозрени в съпричастност към измами, извършени спрямо жители на град Плевен и областта.
Разследването започва през октомври миналата година, когато жена е потърсила помощ в полицията в Плевен. Тя направила банков превод от 5 хил. лева за резервация на екскурзия до екзотична дестинация.

Малко по-късно разбрала, че независимо от водената предварителна кореспонденция, е превела сумата на мними туристически агенти. Месец по-късно двама жители на областта, попаднали в измамна схема, също подали сигнали.

Този път сценарият се оказал различен – след предварителна уговорка с мними доставчици на пелети, двамата им превели авансово малко над 20 хил. лева, но дни наред напразно чакали доставката.

В рамките на проведените действия криминалистите влезли в следите на двамата мъже. При извършени претърсвания на жилища, ползвани от тях в различни градове на страната, са иззети мобилни телефони, банкови карти, над 180 листа различна банкова и счетоводна документация, съотносими към извършваната престъпна дейност. Събрани са данни и доказателства за съпричастност на мъжете и към измами, извършени спрямо още хора от цялата страна.

С постановление на прокуратурата на двамата задържани мъже са повдигнати обвинения и с решение на съда в Никопол им е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Действията по документирането на случаите продължава в рамките на образувано досъдебни производство.

Добавете Вашия коментар

TOP