В Благоевград стартира референдум "за" и "против" въвеждане на еврото у нас

04 Май 2018 | 12:04
0 коментара
Общество

В Благоевград стартира подписка за организиране на национален референдум „за“ или „против“ въвеждането на еврото като официална валута в страната. Тя се организира от партия „Възраждане“, като целта на политиците е да съберат поне 200 000 подписа, за да влезе идеята за референдум за обсъждане в парламента, предава БНТ.

Въпросът за членството на България в еврозоната не е икономически, а политически. Това смята лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който представи аргументите си за инициирането на подписка за провеждането на референдум по въпроса за влизането ни в еврозоната и премахването на българския лев, като официална валута в страната.

Според жители на Благоевград, допитване до хората за замяната на националната валута трябва да има. Важно е обаче и те да са добре информирани за плюсовете и минусите от такава промяна.

Подписи в подкрепа на искането за референдум ще се събират до 23 юли на централни места в Благоевград. До момента подписки са организирани в 21 областни центрове.

Добавете Вашия коментар

TOP