В Благоевград се проведоха първите НЕ ПЛАТЕНИ демократични избори в историята на България

05 Юли 2021 | 08:37
6 коментара
Общество

Адвокат Илко Стоянов от партия "Има такъв народ" е новият кмет на областния център. Той победи опонента си Румен Томов, подкрепян от БСП, в оспорван балотаж вчера.

Очаквана бе тази победа, тъй като благоевградчани заявиха категорично, че не желаят да бъдат управлявани по старому, тъй като в последните 2 години общината се ръководише, като полицейски участък от зам.-кмета Любен Милев и бившето ченге Георги Марков.

Благодарение на служебното правителство, Областният управител Николай Шушков и новият директор на ОДнаМВР-Благоевград Ст. Комисар Георги Кандев в Благоевград се проведоха първите НЕ ПЛАТЕНИ демократични избори в историята на България.

Илко Стоянов развалнувано каза и първите си думи, а именно, че днешната победа е новото начало за Благоевград, победа над БСП и победа на благоевградчани, които искат града да се развива и върви убедително по нов път, като не пропусна да отбележи, че ще бъде почтен.

След изборния ден инж. Румен Томов заяви, че няма да оспорва резултата, пожела Благоевград да върви напред с Илко Стоянов.

Предсрочните избори за кмет на Община Благоевград поставиха рекорд по най-ниска избирателна активност. А „Има такъв народ“ на Слави Трифонов вече има първи кмет при това начело на областен град.

За Илко Стоянов действителни гласове са 10 406. Опонентът му Румен Томов - независим, но подкрепен от БСП, събра 40.93 на сто или 7 632 действителни гласа. Това сочат данните след обработка на 100 процента от протоколите.

Избирателната активност достигна 29.28 на сто.

Припомня, че на първия тур в югозападния град активността бе 27.7%, а Стоянов водеше на Томов с 1200 гласа. След балотажа разликата набъбна на 2800 гласа в полза на адвокат Илко Стоянов.

До предсрочните избори се стигна след като ВАС отстрани след серия от дела избраният през 2019 година Румен Томов заради незаличената му фирма на Едноличен търговец.

Изборите в Благоевград продължават и тази неделя. Кой ще спечели Парламентарния вот, остава загадка!

Добавени коментари

ПОПИ публикува:
06 Юли 2021 | 01:43
Благоевград, и ти Илко, давайте напред. Загърбете негативното и Томовите усилия да спаси кожата си чрез постоянни съдебни заседания и дела в които премина 1вата част на мандата когато беше избран за кмет. Превърна се в една постоянна война за неговото съществуване, а и загърби задълженията си като кмет. Ком-другарите искаха на всяка цена да продължат да развяват байраци и да скубат или да тормозят хората в Благоевград. Радвам се че това е минало сега. Хубаво е че има бъдеще. Ако Т беше спечелил, Благоевград нямаше да има бъдеще и нищо положително в следващите 2 години. А и Т трябва да връща парите от заплатите си защото беше уволнен преди 2 години. Като окончателно, трябва да се смята че е прекратен като кмет когато го разкараха 1 вия път, затова трябва да връща парите от заплатите си - тъй като тогава е бил бизнесмен. Да ги даде на бедните или сираците.
леле публикува:
05 Юли 2021 | 21:48
Да се радваш и да позираш с факта че си избран с 10 000 от имащи право да гласуват 65 000 души. Това ако не е нахалност и безочливост, не знам.
HERA публикува:
05 Юли 2021 | 20:23
Изборите бяха без купени гласове, не заради областния управител и изпълняващия длъжността директор на ОД на МВР Благоевград а въпреки тях.
Гражданин публикува:
05 Юли 2021 | 12:32
Ако ще и с един процент да е хората го избраха.Припознати са ония цурвули Дончо,Томчо и сие които разчитаха на купени гласове ама го издухаха.
Аз публикува:
05 Юли 2021 | 10:30
Кефите се на избори с 27% активност.Българи гласувайте на изборите и не оставяйте купените гласове и неграмотните да избират.
Gost публикува:
05 Юли 2021 | 09:47
ИлЬО, не бързай да се радваш, защото си избран с минимален процент гласуващи, хората не те припознаха като фактор, но нямаха АЛТЕРНАТИВА.

Добавете Вашия коментар

TOP