В Благоевград продължават мероприятията в рамките на седмицата на пожарната безопасност

12 Септември 2018 | 12:39
0 коментара
Общество

РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Благоевград продължава мероприятията в рамките седмицата на пожарната безопасност. 

Мероприятията стартираха в началото на тази седмица и ще продължат до 16 септември. Те са планирани и са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защитата на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

Във всички териториални звена на РДПБЗН – Благоевград се откриват временни приемни за граждани с открити телефони и ще се проведат дни на отворените врати.

Предвидено е провеждането на демонстрации на професионалните способности на пожарникарите и спасителите за адекватна реакция при справянето с последиците от пожари, природни и предизвикани от човека бедствия.

В районните служби в Гоце Делчев, Сандански и Петрич се провеждат срещи с детски групи от учебни и детски заведения с цел популяризиране на професията „пожарникар“.

Добавете Вашия коментар

TOP