В Благоевград масово се продават кафенета и ресторанти

06 Януари 2021 | 06:29
0 коментара
Бизнес

В Благоевград десетки са обявите да продажба на заведения за хранене, кафенета, билярд клубове или пицарии. Повечето от собствениците са обявили,че продават помещенията заедно с обзавеждането и разрешителните. Така,че който реши да купува, може още на следващия ден да влиза с персонал и да работи. Цените варират от 520 евро до 1300 евро на квадратен метър в зависимост от локацията, обзавеждането, квадратурата, екстрите. Повечето от продаваните заведения се намират в широкия център на града или пък са част от бизнес сгради. Някои са близо до студентския град.  Агенциите отчитат ,че там има и продажби. Надеждата е,че студентите ще се върнат в университета и района отново ще живне.

Според брокери доста от собствениците имат кредити и задължения            , които не могат да обслужват и затова са се решили на крайната стъпка за продажба. За времето на пандемията бизнеса е фалирал, освободените хора са си намерили друга работа и не е имало време да се възстанови работата на заведенията. Не е проработила и схемата за работа по телефон, на гише, хората не са поръчвали храна за дома.

Чрез продажбата на бизнес, предприемачите се опитват за избегнат процедурата да стигнат  до съдия-изпълнител, казват брокерите. Според тях цените са ниски и изгодни,защото помещенията се намират на добри локации.

Около 40 са в момента активните обяви за продажби в Благоевград и още 30 подобни в района.

Така едно заведение заедно с имота, оборудването и разрешителните струва средно около 100 хиляди евро. Обявени за продан заведения, ресторанти и магазинчета има и в курортите Банско и Сандански. Там цените са по договаряне и падат до 300-400 евро на кв.метър./пирин нюз/

Добавете Вашия коментар

TOP