В Банско глезят американците с чомлек, израелците с агнешко

02 Декември 2022 | 13:58
3 коментара
Общество
В Банско глезят американците с чомлек, израелците с агнешко

Механи в Банско гостят с чомлек американци, италианците с агнешко

Доволни от старта на сезона ще са и десетките собственици на механи и заведения в Банско.

От петък до неделя те се надяват да се радват на добър оборот, тъй като хиляди любители на зимния спорт ще атакуват курорта. А механджиите ще се приготвят подобаващо за наплива от гости.

Те ще угодят на всеки вкус и каприз.

„Имаме агнешко и телешко, което много хапват италианци и гърци. Австрийците си падат по задушения заек, както и задушените зеленчуци. Американците пък много харесват нашите традиционни ястия - чомлек и капама, предпочитат по-леките меса. Французите искат пилешко със сосове и качествено домашно вино. Балканците ядат нашата кухня, дай им скара на тях”, твърдят механджии.

Те разкриват, че всички чужденци много обичат овчето мляко, печени тикви и ябълки, домашни сладка от горски плодове - боровинки, горски ягоди, както и смокини. Турските клиенти залагат на патешките, телешките и пилешките меса. Израелците си падат най-много по агнешкото.

Добавени коментари

Има публикува:
02 Декември 2022 | 20:33
В Бантско австрийци,французи и италианци няма!!! Не идват само английски пияници,ромънски цигани,македонски мизерници,маляки и тук там някой чалмар!! Та от тези не чакай чомлек да си поръчат ,който една чиния е 30лв!!! В Билата е купона там са и украинските пияници!!
Гражданин от Ф публикува:
02 Декември 2022 | 20:02
Кога ще се научите че банскали ни са гостоприемни, ни са читави люде. На туристите се сервира пословично лошо отношение, намръщено и сърдито, че не даваа 100 лв, бакшиш на сметка 50.Сервират се стари, залежали меса и картофи, сготвени от пиян дъртак, братовчед на собственика. Ако не посетиш някой голям хотел, в селската кръчма освен качествен бой да ядеш, друго качествено няма да ти дадат. Изобщо - в Банско само в хотела, по възможност над 4 звезди и да не е семеен а СПА, или само в Молерите - там може би е най добре като механа.
Ганьо Балкански публикува:
02 Декември 2022 | 14:38
Браво.Нека да си хапват чомлек и капама.Ние от Велинград си ги ядем в къщи и сме много доволни.И понеже сме преоданци от ония дето са избегнали преди години,сме запазили вкусовете и традициите на нашият македонски край близо до Перин планина.

Добавете Вашия коментар

TOP