В Американския университет учредяват медиен фестивал, отворен за всички

27 Февруари 2024 | 11:15
0 коментара
Култура
Благоевград
В Американския университет учредяват медиен фестивал, отворен за всички
 

Американският университет в България (АУБ) обяви учредяването на годишен медиен фестивал към висшето училище по инициатива на студентския клуб Ellipsis Independent Student MediaПод надслов „Младите гласове на промяната“ първото издание на форума се организира със съдействието на катедра „Медийни науки“ и отдел „Прием на студенти“ в АУБ.

Целта на фестивала е да предостави платформа за изява на креативни и социално ангажирани млади хора, които да изразят гледната си точка по актуални обществени проблеми. Той е отворен както за начинаещи, така и за професионалисти, за студенти в АУБ, но и за всички желаещи извън висшето училище.

Фестивалът се открива с медийния семинар „Медия 101: уъркшоп и въпроси и отговори“ на 27 февруари. По време на семинара на разположение на участниците във фестивала ще бъдат ментори, готови да споделят своя опит и да им помогнат да развият своите проекти. А представянето на завършените медийни проекти е насрочено за 30 април в Академичен център „Балкански“ на кампуса на АУБ в Благоевград.

Първият медиен фестивал обхваща три категории: аудио истории; фикшън видео; документално видео.

Всеки желаещ може да участва индивидуално или в екип до пет души и ще разполага с приблизително два месеца за създаването на своя проект, или за подаване на вече готов. Всеки проект, независимо от категорията, може да бъде с времетраене до 15 минути. Няма ограничения за вида оборудване за заснемането и обработката на проектите, нито за езика, на който са представени, стига да има добавени субтитри на английски. На финала проектите ще бъдат оценени от жури, което ще класира най-добрите от тях във всяка категория. Печелившите екипи ще получат специални награди.

За участие във фестивала е необходима регистрация на https://forms.gle/ULvmka5jf32RX7s76, а крайният срок за подаване на проектите е 19 април във формата получена след регистрация.

Инициаторът на медийния фестивал Ellipsis Independent Student Media е най-новият журналистически клуб в АУБ. Неговите членове са ангажират да разказват журналистически истории, да създават развлекателни видеоклипове и кратки филми, като по този начин придобиват практически умения в писането, редактирането, снимането, интервюирането, репортажите, намирането на новини, маркетинга и финансирането по модела на работа в една реална съвременна медия. 

Добавете Вашия коментар

TOP