В 16 села на община Петрич ще ремонтират уличната мрежа

16 Февруари 2021 | 10:08
0 коментара
Бизнес

Кметът на общината Димитър Бръчков проведе работни срещи с кметовете на села и кметските наместници. В хода на същите беше коментирано и уточнено разпределението на 2 000 000 лева за благоустрояване на селата. С тези средства ще бъдат извършени дейности в 16 населени места на територията на общината, като ще се работи по приоритетите, посочени от кметовете в докладните до местната управа.

Ремонтни дейности ще бъдат главно за подобряване състоянието на уличната инфраструктура, само в с. Кавракирово за направата на канализация. Другите села, към които отиват от тези пари са: Първомай, Михнево, Кърналово, Старчево, Беласица, Коларово, Самуилово, Ключ, Скрът, Габрене, Генерал Тодоров, Кулата, Марикостиново, Тополница, Рупите. Обхванати са селата с население над 500 жители. Освен благоустрояване на улиците ще бъдат подменени и водопроводи/канализации.

Община Петрич закупува и три нови машини, които да бъдат в услуга и на селата – една машина за миене на улиците и две метачни машини.
Съгласно заложеното в новия договор за поддържане на чистотата в населените места се увеличава с по един път на месец и графика за сметосъбиране и сметоизвозване. Търсят се възможности за ограничаване изхвърлянето на отпадъци в по-малките населени места, които не се обслужват от фирмата по сметосъбиране. Кметските наместници на тези села са поставили на вниманието на общинската управа и приоритетите си за годината, свързани основно с обезпечаване на водоснабдяването

Добавете Вашия коментар

TOP