Уволниха заместник-министър от Гоце Делчев

22 Декември 2021 | 10:06
0 коментара
Политика
Уволниха заместник-министър от Гоце Делчев

Премиерът Кирил Петков е отстранил от енергийното министерство гоцеделчевски специалист. Георги Самандов бе назначен от служебния премиер Стефан Янев. Георги е син на общинския съветник в Гоце Делчев генерал Атанас Самандов.

Заедно с Георги Самандов от министерството са освободени Мирослав Дамянов и Ива Петрова. Новите заместници са Данаил Николов и Пламен Данаилов. Николов e строителен инженер по образование, с магистърска степен по икономика „Енергийни пазари и услуги“ в СУ. Работил е дълги години в Националната електрическа компания. Данаилов е финансист, завършил е УНСС в София. Работил е основно в частния сектор като финансов мениджър, като през последните близо 10 години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания, обявиха от Министерски съвет.

В спортно министерство за заместник-министър е назначен Владимир Харизанов. Той е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към Johan Cruyff Institute, Барселона. Работил е предимно в частния сектор, а през 2017 година е заемал длъжността главен експерт в министерството на младежта и спорта. Досегашният зам.-министър Яничка Труева запазва поста си, като е преназначена.

Бившият евродепутат Момчил Неков става заместник в земеделското министерство. 

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов. Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в катедра „Обществени сгради“. Юрий Вълковски е завършил СУ, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“. От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

Във финансовото ведомство е освободен досегашният заместник-министър Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена Росица Велкова-Желева. Тя е магистър по „Финанси“ на УНСС. Има над 20-годишен опит в МФ, където е заемала поста заместник-министър.

За заместници на здравния министър Асена Сербезова са назначени Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов. Грибнев от юли 2021 г. досега е зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“, София, а Бакаливанов е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. - 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница. Съответно от МЗ си отиват Александър Златанов и Тома Томов.

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени за заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството, като от ведомството са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков. Иванова е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. 

От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават поста заместник-министър на икономиката.

Добавете Вашия коментар

TOP