Уволнената от екипа Томов шефка на социалния комплекс М. Донева се връща в община Благоевград

21 Юли 2021 | 18:41
28 коментара
Общество

Кметът Илко Стоянов връща на работа в община Благоевград уволнената от екипа Томов шефка на социалния комплекс Милена Донева, научи репортер на Pirinsko.com.

Пропомняме, че през месец юни миналата година започна дисциплинарно производство срещу шефката на Комплекса за социални грижи за стари хора към община Благоевград Милена Донева. Мотивът бе, че тя е знаела, но не е предприела никакви действия да прекрати незаконното пребиваване на шефката на ТЕЛК І в МБАЛ – Благоевград д-р Елена Дюлгерова-Мелинова в стаята на родителите й в старческия дом в кв. „Струмско“.

Скандалът гръмна при пожар в дома за стари хора миналата година. Тогава се разбра, че на третия етаж, откъдето тръгна огънят, заедно с майка си живее абсолютно незаконно д-р Дюлгерова.

„Милена Донева не е предприела нищо в продължение на 4 г. да предотврати незаконното пребиваване на външен човек в дома. Като следа от нейно име няма никакъв документ“, обясни тогава прекият й началник, зам.-кметът по хуманитарните дейности Василиса Павлова.

Веднага след разплитане на скандалния прецедент общинското ръководство изиска писмени обяснения от всички отговорни за него.

„Има докладна от 2016 г. от ръководителя на старческия дом Таня Иванова, с която тя информира предишното общинско ръководство, и в частност ръководителя на комплекса Милена Донева, за това, че в 306 стая, където са настанени родителите й, пребивава и д-р Дюлгерова, без тя да има право да е там. Няколко пъти Иванова опитвала да уведоми шефовете си с молба да й се помогне д-р Дюлгерова да бъде изведена от дома“, обясни бившата зам. кметица В. Павлова, която научи за проблема при пожара, когато Таня Иванова я информирала, че няколко пъти безуспешно се опитвала да изведе шефката на ТЕЛК І от стаята в старческия дом, която тя незаконно обитава, но дори и в периода на извънредно положение д-р Дюлгерова отказала да излезе от сградата.

Сформираната спешно комисия, в чийто състав бяха зам. кметът Павлова и шефът на дирекция „Социално подпомагане“ Ал. Балев, предупредила писмено лекарката незабавно да се изнесе от стаята. Ал. Балев, с чиято заповед става настаняването на възрастни хора в старческия дом, също е бил информиран от ръководителката му, но и той не е предприел нищо.

"Обяснението, което д-р Дюлгерова даде за престоя си, бе, че била притеснена за здравословното състояние на родителите си. Във времето, в което тя е отсъствала, е вкарвала други външни лица, които да ги обгрижват, което също е нарушение на правилника за вътрешния ред в Дома за стари хора, а в периода на коронавирус пандемията, когато бяхме затворили дома за външни хора, тя е влизала и излизала когато пожелае, което е предпоставка да се внесе зараза.

В доклада си по случая г-жа Донева сочи, че е знаела, и по думите й е информирала началник-отдел „Социални услуги“ Елена Стойчева, но 4 години нищо не се е предприело.

Донева коментирала, че многократно е правила опити да помоли д-р Дюлгерова да излезе от дома, но тя се държала много агресивно.

"На въпроса ми защо след смяната на ръководството на общината не е информирала никого, тя нямаше отговор. И трябваше да се случи пожарът, за да се разбере, че има такова сериозно закононарушение“, коментира зам.-кметът В. Павлова.

По случая бе събрана цяла папка с приложения, които бяха част от дисциплинарната процедура срещу ръководителя на комплекса Милена Донева. Дни след предаването на доклада си по скандалния случай тя излязла в болничен до 4 юни м.г., който е продължен с втори болничен лист до 24 юни, като посочената диагноза нямала връзка с нейно заболяване, за което има издадено ТЕЛК решение.

Общинското ръководство бе пуснало искане до НОИ за проверка на болничния лист на М. Донева. След връщането си на работа тя бе помолена да даде писмени обяснения защо не е изпълнила задълженията си за управление и контрол на комплекса, защо не е предприела действия с доклад или друг писмен документ да се спазва правилникът за вътрешния ред в старческия дом. И най-вече защо е създала предпоставки в периода на извънредно положение, когато бяха затворени всички социални заведения за външни хора, едно лице да влиза и излиза когато си пожелае и така да застраши здравето и живота на всички настанени 85 души.

Още повече, Милена Донева бе отговорна и за настанените трудно подвижни потребители на последния етаж в дома за стари хора, където възникна пожар, и за щастие нямаше жертви. 

 Милена Донева дойде в общината от финансовата сфера през 2014 г. и със заповед на тогавашния кмет Ат. Ктамбитов оглави част от услугите в социалната сфера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Ин публикува:
19 Декември 2021 | 15:03
След среща с въпросната специалистка се наложи да получа специализирана медицинска помощ. Добре охраната боа с нашите пари. И корумпирана, за да работил в социалната сфера трябва да го имаш в себе си. Да работил за много пари, да унижават, да д Елиш хората на наши и Вашингтон е друга тема. Жената има тежки поведенчески проблеми, скрити с мазнини където трябва.
Ha ha публикува:
07 Ноември 2021 | 11:54
Злобна, корумпирана, некадърна . Има ли кадър на камбитов и приятел на биха да не притежава тези "достойнства".Това е мародерство. Госпожа Шопова явно в Благоевград е другата изключително със сервитьрки и около за цвят касиерка.
Борис публикува:
04 Октомври 2021 | 12:29
Тази взеча ли пари за настаняване и други екстри , а
Борис публикува:
04 Октомври 2021 | 12:27
По къщество щуробаджанащината е коруп;иял Отнево тещаг стари кхеми. Служителите на дома са нацначавани и от предешното ръководство с връзки и схемит епродължават за сметка на болнии нещастви хора. Повдижнете завесата вместо да въртите стари муцуни, водени от нарушение на правила за пари.
Ои публикува:
15 Септември 2021 | 16:24
Милена е с наср'н. Още трябва. Ама защо друг си го отнася, а тя получава огромни пари. Всичко до което се е докоснали е фалшиво и напомпване. Социалните служби са с други функции. Айде нема нужда.
Ооне публикува:
11 Септември 2021 | 08:16
Не е нормално. Но защо Какво имат да делят.
Кеш публикува:
04 Септември 2021 | 11:14
Бяха тъмно червени със съответни облаги. После семейството й се внедри в герб. Милена непрекъснато плюеше герб. После знаем. Тя мрази бедни и изолирани хора и ги унижава. Не е ли време такива злобни другарки поне веднъж да спечелят работно място.
Нина публикува:
15 Август 2021 | 08:05
Илко декларира, че няма да върне никой от ръководния екип на камбитов . Това същество обезценяваше всеки, който не е свързан с камбитов, държейки се зле, обиждайки на външен вид, имайте предвид предвид дали си притеснен или некрасив.
Нина публикува:
15 Август 2021 | 08:05
Илко декларира, че няма да върне никой от ръководния екип на камбитов . Това същество обезценяваше всеки, който не е свързан с камбитов, държейки се зле, обиждайки на външен вид, имайте предвид предвид дали си притеснен или некрасив.
Нина публикува:
14 Август 2021 | 20:19
Лош избор. Тази се държи много лошо с хората. За толкова години потребителите на социални услуги не я познават. Е с изключение на патронажа. От устата й излизат думи за грозен човек, красив човек. Все приказки на политкоректните.
Нина публикува:
14 Август 2021 | 20:19
Лош избор. Тази се държи много лошо с хората. За толкова години потребителите на социални услуги не я познават. Е с изключение на патронажа. От устата й излизат думи за грозен човек, красив човек. Все приказки на политкоректните.
Боби публикува:
31 Юли 2021 | 16:03
Деси секретарката не е.добър избор също. Милена хич. Тя уволни много хора, за да назначи наште. И с дончо говори да я върне. Заплата висока ,проекти с добри пари, но нивото и няма подобрение, плюс добър телк.
ИТН Разлог публикува:
22 Юли 2021 | 14:53
Илко,а любовницата ти - Мария Чобанова от село Баня няма ли да я назначиш на длъжност?
Ицо публикува:
22 Юли 2021 | 11:36
Не вярвам да е вярно това за Лалев. Не може толкова да ни е лъгал Илко. Не знам какво да кажа, просто бяхме подлъгани. Явно всичко, което се говореше за зависимостта му с Насо е вярно. Просто ужас. Трябваше да си остане Томов.
аааа публикува:
22 Юли 2021 | 11:34
3 бона заплата!?! Ако това е вярно, ясно защо драпа като луда. Висеше и пред кабинета на Дончо да се моли да я върнат.
popova публикува:
22 Юли 2021 | 11:28
doneva e dobyr 4ovek no be6e manipolirana ot 6opova i nqma6e kakvo da napravi; vzima6e dopylnitelno pari ot proekti zaplatata i be6e okolo 3 000 leva;
ИТН публикува:
22 Юли 2021 | 10:52
ТОВА БЕШЕ КРАЯ НА НОВОТО НАЧАЛО НЯМА ПОДМЯНА А ИМА СМЯНА И ТАКА НИЕ ДАМИТЕ ОТ ИТН ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ С ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НАПУСКАМЕ ПАРТИЯТА ЗАЩОТО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С НАШЕТО ИЗЧЕГЪРТАНЕ. ДНЕС РАЗБРАХМЕ ЧЕ МЕТОДИЕВА ВРЪЩА И МАРТИН ЛАЛЕВ В ОБЩИНАТА Е ТОВА Е ПАДЕНИЕТО И СЕГА КАЗВАМЕ КРАЙ.
abv публикува:
22 Юли 2021 | 08:38
Тази взимаше парите на Шопова за настаняване и назначаване. С хората се държеше, като с парцали. Илко, Илко.
бесна съм публикува:
22 Юли 2021 | 08:11
донева беше в листата на камбитов и шопова тя бе послушното момиче на шопова заедно с антония методиева бяха на повикване в кабинета на камбитов а днес. е това е да си жена с превилегии шопова се връща и тя в общината и митова в образуванието и започва старата песен на нов глас.
Томи публикува:
22 Юли 2021 | 07:39
Е тая беше в листата на републиканците, имаше 35 гласа за депутат в областта. Много ниска топка Илко!
Асен публикува:
22 Юли 2021 | 07:21
Илко, и теб ще изгоним с камьни, като падежкия айдук.
ОЧАКВАНО публикува:
21 Юли 2021 | 22:29
НАСКО ЗАРЯТА НЕДЕЛЧО КАМБИТОВ СИ ВЗЕ ОБЩИНАТА ОТНОВО ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА КМЕТА ВРЪЩА ВСИЧКИ ПРИБЛИЖЕНИ ДО ШОПОВА СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС МАМА БЕРБА ДОНЕВА СИМОНА МИТОВА И АНТОНИЯ МЕТОДИЕВА
itn публикува:
21 Юли 2021 | 22:21
i sega kakvo stana ilko izlyga celiq grad nali kazvashe che nqma da naznachava ot protejetata na kambitov e tova veche e vyrha na sladoleda i vmesto da naznachi ot nashite momicheta na ima takav narod ilko naznachi desi na kambitov sekretarkata.
Стойчева публикува:
21 Юли 2021 | 20:12
Как ви прееба Насето, да ви еба и тъпите благоевградчани. Давай Насе, с теб сме.
Томов публикува:
21 Юли 2021 | 19:54
Илко Камбитов е новия кмет. Сами си го причинихте.
Сашо публикува:
21 Юли 2021 | 19:37
Е нали Илко каза, че няма да връща ръководни екипи на предишният кмет. Жалко Илко, разочарова много бързо.
Пешо публикува:
21 Юли 2021 | 19:34
Да ни е честит новия-стар кмет Атанас Камбитов и неговата булка Хихи Палавата.
Blg публикува:
21 Юли 2021 | 19:11
Абе Стоянов махай я веднага.. хиляди дерибейства направи и пак става шефка... почна и ти кмете да се излагаш с назначенията

Добавете Вашия коментар

TOP