Увеличават заплатите на неквалифицирания персонал в детските ясли в Благоевград

14 Ноември 2018 | 09:46
0 коментара
Бизнес

Между 9 и 12% вдигат заплатите на неквалифицирания персонал в детските ясли в Благоевград.

Днес е насрочена среща на синдикалните лидери на КТ „Подкрепа”, КНСБ и кмета на Благоевград Атанас Камбитов, на която да се подпише анекс за увеличение на заплатите на готвачи, помощник-готвачи, огняри, детегледачки. Те останаха с най-ниски възнаграждения след увеличението на заплатите на медицинските сестри от 30 януари 2017 г. с подписването на общинския браншови договор между община и синдикати.

„Засегнатите са между 160 и 200 души, те бяха оставени на минимална заплата, тъй като се финансират от бюджета на Министерство на здравеопазването. Благодарение на жест на община Благоевград стартовите им възнаграждения бяха вдигнати на 535 лв., като им се признава и клас прослужено време”, отбеляза лидерът на КТ „Подкрепа” в Пиринско Димитър Марчев.

„С 12-процентното увеличение заплатите на персонала без специална квалификация в яслите ще стигне 595 лв. Така сериозната разлика във възнагражденията на работещите в яслите медицински и друг персонал ще се намали”, допълни той.

В община Благоевград има 8 детски ясли и яслени групи в част от детските градини. Днес ще стане ясно дали анексът ще влезе в сила със задна дата – от 1 ноември./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP