Утре в парламента гласуват оттеглянето на Пламен Николов

11 Август 2021 | 13:56
0 коментара
Политика

Утре Народното събрание ще гласува решение, с което да бъде приет отказа на номинирания за премиер Пламен Николов. Казусът е прецедент в парламентарната ни история, а причината да се стигне до тук бе че партията - мандатоносител Има такъв народ заяви, че оттегля кабинета си , след като мандатът вече бе връчен от президента, а а снощи кандидатът за министър - председател Пламен Николов заяви, че се оттегля по "лични причини".

Гласуването ще бъде първа точка от работата на парламента в четвъртък. Това обяви Николай Хаджигенов от ИБГНИ след извънредното заседание на Председателския съвет с участието на правния съветник на президента проф. Емилия Друмева. Трябва да има краен акт на Народното събрание, да има решение, което да бъде гласувано, обясни Хаджигенов.

Взехме решение, че ще има представен в пленарна зала проект на решение за това, че се приема волеизявлението на кандидата за премиер, който оттегли желанието си да бъде номиниран, обясни и шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Обединихме се, че трябва да се приеме решението на Николов, защото волята е лична и тя трябва да бъде зачетена, допълни тя. Така щяла да се приключи процедурата по първия мандат и да се мине към следващия. Няма да бъде предлагано правителство от ИТН.

Добавете Вашия коментар

TOP