Успяха ли колчетата да спрат катастрофите в Кресненското дефиле

31 Август 2022 | 11:37
2 коментара
Криминално
Успяха ли колчетата да спрат катастрофите в Кресненското дефиле

Те ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък

Вече два месеца в най-смъртоносната отсечка у нас - Кресненското дефиле, катастрофи няма. Там, по средата на пътното платно, в началото на юли бяха наредени колчета, които ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък. И пътят, който отне толкова много животи през годините, изведнъж стана спокоен и безавариен.

В дефилето в момента единственото недоволство на шофьорите е срещу ограничението на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад волана им се струват твърде малко за пътния участък.

Колчетата в дефилето са добър приятел на шофьора, защото му гарантират, че кола в насрещното едва ли ще изскочи. Въпреки това, оказва се, нарушители понякога има. Колкото и невероятно да звучи, имало шофьори, които слаломирали в дефилето.

Коловете са гумени, не се чупят и не могат да причинят катастрофа.

Шофьорите настояват и за работещи мерки срещу падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

Добавени коментари

Браво публикува:
02 Септември 2022 | 15:14
Стига стеняхте бе помочковци, много си е добре. Малка била скоростта от 50.По хубаво ли е всяка седмица да има загинали. На кой му не изнася да не кара. Мърди такива. Големи шофьори сте, да ве еба у помочковците.
DAAAAA публикува:
31 Август 2022 | 12:07
Първо участъка с ограничения е 45км защото започва още от Благоевград и продължява до кръговото на изхода от гр. Кресна. Второ с тази малоумна скорост 50км през този 45км участък направо е УЖАСНО поне в дефилето я направете 60 или 70 км, дори на булевардите в София скороста е 80км. Но нека им е там на тези да ги тормозим защото ходят на море в Гърция, това е мисленето. И не е вярно има няколко инцидента аз знам за 2 но се крият. Вчера след единия слагаха нови колчета.

Добавете Вашия коментар

TOP