Успешно приключен социален проект в Разлог

18 Март 2021 | 16:42
3 коментара
Бизнес

Успешно приключи проект за предоставянето на услуги по закупуване на хранителни продукти, лекарства и други на територията на община Разлог.

Дейностите по проекта са били насочени към: 

Възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване; 
Хора с увреждания; 
Възрастни в риск, в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; 
В случай, че лицето или член на семейството му е поставен под карантина във връзка с COVID-19; 
Самотен/ни родител/ли с дете/деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

При планувани 77 потребители, в периода на изпълнение на проекта юни 2020г. – февруари 2021г. са обслужени 184 лица от целевата група. 

Проектът е на обща стойност 125 895,00 лв.

Вече стартира и процесът по подготовка на друго проектно предложение по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Патронажна грижа +”. Целта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги в отговор на предизвикателствата, свързани с разпространението на COVID-19. 

Ще се продължи и подкрепата по осигуряване на почасови мобилни здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от COVID-19.

Добавени коментари

123 публикува:
19 Март 2021 | 08:18
Добър проект!!!Поредната кражба с фалшиви протоколи за извършени услуги!Защо не кажете, колко и кои бяха наети и какво реално свършиха?
Разложанин публикува:
19 Март 2021 | 01:35
Време е Герчев и Мара Копанарова, да излязат пред народа и да кажат, какво да правят младите хора, за които няма работа в този шибан град и които са с по две висши образования? Докато мърли като бившата любовница на кметския син Джупанова, се прави на възпитателка в ОУ "Никола Парапунов", а в същото време поправя с червен химикал, вярно написани думи от децата и ги поправя грешно и пише сбогом със "З". Срам и позор, резил и язък за кадърните деца от града, в които има потенциал и са птинудени да напускат този град на шуро-баджанащина и простотия.
Разлог публикува:
18 Март 2021 | 21:47
Баща и син Цапата ги обслужват карат им крадени дърва

Добавете Вашия коментар

TOP