Условни присъди за сводничество в Гоце Делчев

04 Ноември 2021 | 15:25
0 коментара
Криминално
Условни присъди за сводничество в Гоце Делчев

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев приключи делото срещу М.А. и Г.Б., привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления по чл. 159а, ал. 2, т. 6, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от НК и по чл. 159в, вр. чл. 20 от НК.

През различни периоди от м. март 2020 г. до 1 февруари 2021 г. подсъдимите М.А. и Г.Б. настанявали в къща на ул. „Енос“ в гр. Гоце Делчев жени с цел проституиране, независимо от съгласието им. Сводниците им обещавали получаване на парични суми, заплатени от клиентите.

Освен това двамата транспортирали с автомобил отделно лице от гр. Петрич с цел последващо използване за развратни дейности и системно предоставяли помещения на различни лица за полови сношения.

Двамата сводници са били задържани през м. февруари 2021 г. при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и полицията.

М.А. и Г.Б. са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. Между защитниците им и прокуратурата е било сключено споразумение. С определение на съда на подсъдимите са наложени наказания от по 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Добавете Вашия коментар

TOP