Условна присъда за шофиране с 2.35 промила алкохол отнесе ексобщинският съветник от Сандански Ил. Георгиев

13 Април 2021 | 08:24
1 коментара
Общество

Девет месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е присъдата за ексобщинския съветник-бизнесмен Илия Георгиев за шофиране след употреба на алкохол.

Присъдата постанови вчера в Районен съд – Сандански съдия Иван Филчев. В съдебна зала Ил. Георгиев бе признат за виновен за това, че на 29 март на пътя между Сандански и с. Лиляново е управлявал лек автомобил „Опел” с 2.35 промила алкохол в кръвта. Освен осъдителната присъда Ил. Георгиев ще трябва да остави личния си автомобил на “трупчета” за 9 месеца, тъй като съдия Ив. Филчев му наложи и девет месеца лишаване от право да управлява лек автомобил. Наложено му бе и административно наказание глоба в размер на 500 лева.

Това не е първо нарушение по Закона за движение по пътищата на Ил. Георгиев. През 2017 г. той бе установен да шофира след употреба на алкохол. Тогава бе наказан условно за срок от половин година лишаване от свобода и отнемане на свидетелството за управление за същия период. За първото нарушение Ил. Георгиев е реабилитиран и се води като неосъждан. Георгиев бе съветник в Общинския съвет в Сандански с мандат 2015-2020 г. Той е собственик на шивашки цех в Сандански.в.Струма

Добавени коментари

Стефан публикува:
13 Април 2021 | 08:58
Бил съветник и хоп условно При положение,че е системен нарушител!!

Добавете Вашия коментар

TOP