Условна присъда за контрабанда на хероин през Кулата

26 Януари 2022 | 14:45
0 коментара
Криминално
Условна присъда за контрабанда на хероин през Кулата

С наложено наказание приключи делото срещу С. К. от петричкото село  Яворница, обвинен за опит за контрабанда на хероин.

Обвиняемият С.К., в съучастие с друго лице – подбудител и помагач, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена в резултат на проведена специализирана полицейска операция.

До разкриването на престъплението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

В ранните часове на 04.10.2021 г., на ГКПП Кулата – Промахон, е била извършена проверка на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото тегло на предмета на престъплението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP