Условна присъда за благоевградчанка, източила 76 745 лв. от сметката на работодателите си гърци с бизнес в Петрич

28 Октомври 2016 | 18:22
0 коментара
Общество
Условна присъда за благоевградчанка, източила 76 745 лв. от сметката на работодателите си гърци с бизнес в Петрич

31-годишна благоевградчанка бе осъдена за злоупотреба с доверието на работодателя си. Силвия Пандермараки бе призната за виновна за това, че съзнателно действала против интересите на гръцките бизнесмени Спиридон Циаусис и Илиас Булумбасис, като зад гърба им източила 76 745 лв. от банкова сметка на фирмата им „ХС ФРУИТ“ ООД и ги превела в своята и в тази на фирма „Сицилия Транс 1“ ЕООД.

Силвия, която също била омъжена за грък, била пълномощник на фирмата „ХС ФРУИТ“ ООД със седалище в Петрич и имала право да сключва сделки от името на собствениците. Тя направила прехвърлянето на парите в един ден през банка „Пиреос“, където били и трите сметки, като действала против волята на гръцките си работодатели.

На 13 май 2013 г. тя наредила сумата от 11 745 лв. от сметката на „ХС ФРУИТ“ ООД по сметката на „Сицилия Транс 1“ ЕООД, а след това сумата от 65 000 лв. към личната си сметка. Младата жена е обвинена за престъпление по чл. 217, ал. 4 от НК - за това, че е ощетила чуждо имущество, което й било поверено да управлява и пази.

Вчера тя призна фактите в обвинителния акт и делото срещу нея се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, без разпит на свидетели и вещи лица. Районният съдия Екатерина Николова й наложи условно наказание от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 100 лева. Наред с това Силвия  Пандермараки  бе осъдена да плати 76 745 лв. на двамата гръцки бизнесмени, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди на дружеството, като пряка и непосредствена последица от  престъплението. Тя ще трябва да плати и държавна такса от 3068 лв. от уважения граждански иск, както и други съдебни разноски. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Благоевград.

В момента младата жена работи като секретар във фирма за международен транспорт на друг гръцки бизнесмен, която е регистрирана в Благоевград.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP