УСЛОВИЕ: Банско отключва хотели за бежанци, ако държавата продължи помощите

06 Май 2022 | 21:19
4 коментара
Бизнес
УСЛОВИЕ: Банско отключва хотели за бежанци, ако държавата продължи помощите

Банско отключва затворени хотели за бежанци. В курорта са готови да посрещнат нова вълна украинци от родното Черноморие след края на месец май. Тогава се очаква част от тях да напуснат комплексите край морето и да се пренасочат към зимните курорти. От бранша в града под Тодорка уверяват, че ще отворят дори затворените хотели, за да приютят бежанците, стига държавата да удължи помощите.

Ефект

„Нормално е да подадем ръка и на колегите си по морето, и на украинските бежанци. Това ще е допълнителна глътка въздух за нас в сезон, в който има по-малко туристи в Банско. Но най-важно е да се гарантират плащанията, защото печалбата за хотелиерите е като горивото за самолетите – няма ли гориво, летателните машини падат”, заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в града – Малин Бистрин. По думите му ефект от идването на украински бежанци ще има за стопаните на къщи за гости, както и за хотелите, които са с две и три звезди. По-луксозните комплекси няма как да са на печалба при плащане от 40 лева на човек, тъй като поддръжката на базите им е много висока. Освен това четири- и петзвездните хотели разчитат много в този период на конферентния туризъм. Според Бистрин не е проблем в Банско да посрещнат още 2000-3000 украински граждани.

Проблем

Преди две седмици кметът на общината Иван Кадев сподели, че над 1000 са украинските бежанци, които са настанени в хотели в град Банско. Той смята, че държавната подкрепа не бива да спира, защото общините сами няма да могат да се справят с този проблем. „Засега не се налага да заделяме финансови средства от нашия бюджет. Но понякога правителството ни вменява задължения, но не осигурява финансиране. Да не стане така и с украинските бежанци. Още повече че се очаква в края на май, когато стартира активният летен сезон на морето, доста украинци да освободят хотелите там за туристите и да се насочат към нашия град”, каза градоначалникът Кадев. Той уточни, че има свободни работни места в сферата на туризма в Банско, където от години се трудят и много други чужденци.

Добавени коментари

реалността на слънчака публикува:
09 Май 2022 | 09:52
"Бежанци" на слънчака дал Бог. С лопата да ги ринеш. Но това не са "БЕЖАНЦИ"!!! Това са хора със сериозни финансови състояния. Автомобилите са им от скъпи, по-скъпи, а претенциите им към хотелите, в които са настанени - до небесата. Оплакват се за щяло и нещяло и създават проблеми на хората, които са се прецакали да ги настанят. Ако наистина бяха бежанци, щяха смирено, навели глави доземи да благодарят за оказаната им помощ. Щяха да си търсят работа, а тук има достатъчно обекти, набиращи персонал. Но "БЕЖАНЦИТЕ" на слънччев бряг не са от хората изпаднали в ситуация да си търсят работа. Те неслучайно избраха именно черноморието - защо да не си изкарат едно безплатно слънчево лято за НАША сметка?! За тези хора има т.нар. бежански лагери, ведомствени жилища и т.н. Нека проклетата държава да ги разпръсне из цялата държава, а не да ги струпва на едно място и те да се чувстват толкова недстъпни, та така и наглостта им може да понамалее. Тези си нямат работа в нито един курортен град, особено в такъв обем. В момента хората, които губят резервации в Сл.бряг ежедневно, защоот западноевропейците отказвар резервации именно, защо ТЕЗИ БЕДНИ ХОРИЦА "БЕЖАНЦИТЕ" СА ТУК. Чудят се каква сила ще им е необходима и кой ще им помогне в случая да ги принудят да се изнесат. Ми то цялата полиция на държавата ще трябва да се довлече тук, за да съдейства на хотелиерите, та тези с претенциите да се изнесат, за да може да има някаъв, какъвто и да било сезон. Края на май е скоро. Ще видим какво ще стане и къде отидат. Жалко за Банско и не само.
Банскалия публикува:
08 Май 2022 | 15:11
Кой заблуждавате??? Никой нормално мислещ човек в Банско не ги иска!! Няколко облагодетелствани “банскалии” не са целия град! Ще превърнат града ни в катун, ще изгонят туристите и никой няма да иска да почива в град Банско! Дано управляващите да не го позволят!
До коментатора публикува:
07 Май 2022 | 13:48
Малин Бистрин е един от най успешните хотелиери. Не можеш да му стъпиш на малечкия пръст. Един от малкото, които милеят за добруване на Банско!
пълни глупости публикува:
07 Май 2022 | 10:37
Малин Бистрин и другите разбирачи като него да престанат да говорят глупости. Банско има леглова база, но тя е за туристи, които иват за определено време и разчетени пари за това кратко време. Измислените бежанци искат да дойдат тук и да паразитират. Малин, Рая и тям подобни дали им идва на акъл какви проблеми и рискове има едно нашествие на украински скакалци в Банско. Че никой турист няма да припари докато тия нацисти и наглеци са тука. Че населението не ги иска. Че носят проблеми с поведението си, носят болести и зарази. С няколко джипита кой ще ги лекува и то без пари. Знае ли Малин Бистрин, а и полицията, какво се случва в старинния квартал около хотел Алпин, където е изрисувано навсякъде с нацистки символи? Знаят ли какво се случва по улицата на х-л Рахов, че никой банскалия повече не минава оттам. Знаят ли какво става на игрището на Вионово блато, което е окупирано от укрите от Банско спа. Знаят ли за мърсотията около Елегант. Заради Малиновата лакомия и подмазвачество на всяко управление ще ни налазят, та ще се чудим след това как да се отървем. Вижте какво става по морето! Вижте какво става в европейските страни! Укрите масово ги напускат и се връщат в хотелите в България да паразитират, защото на Запад ги настаняват в бежански лагери и спортни зали. Не бъдете глупави и късогледи!!!

Добавете Вашия коментар

TOP