Управляващите обещаха мерки срещу инфлацията, опозицията обяви готовност за избори

04 Май 2022 | 13:42
0 коментара
Политика
Управляващите обещаха мерки срещу инфлацията, опозицията обяви готовност за избори

Управляващите обещаха да предприемат законодателни мерки за овладяване на инфлацията и да продължат съдебната реформа. От своя страна опозицията обвини управлението в провал и заяви, че ще се подготвя за предсрочни избори.

"Продължаваме промяната" ще поеме водещата роля като първа политическа сила, увери от името на парламентарната група на партията Андрей Гюров. Той каза, че ГЕРБ и ДПС опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната, но промяната ще продължи да работи в полза на хората.

"Ще продължим със законодателните мерки срещу инфлацията, където е необходимо, ще помагаме на бизнеса, ще помагаме на хората. Ще направим така, че да омекотим максимално ценовият шок".

ГЕРБ се подготвят за нови парламентарни избори и управление на страната. Без тях не е възможно никаква реформа, нито промени в конституцията, обясни Десислава Атанасова и се обърна към управляващите.

"Всички разбраха що за стока сте. Колкото повече риете, толкова повече закопавате себе си."

От ДПС определиха кабинета като най-слабия от края на комунизма. Лидерът на парламентарната група Мустафа Карадайъ призова за диалог между управляващи и опозиция. 

Добавете Вашия коментар

TOP