Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка

06 Ноември 2023 | 20:56
11 коментара
Общество
Благоевград
Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка

Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Атанас Дафинов обяви в специално обръщение към медиите и обществеността, че подава оставка от поста, който заема. Дафинов беше атакуван от бивши футболисти, от доскорошните си колеги в управата на клуба Станислав Манолев – президент в оставка, и Петър Занев – изпълнителен директор до скоро, че с действия и бездействия вреди на клуба. Не му бяха спестени нападки и от феновете, основно в социалните мрежи. Орлетата имат 12 точки от 16 срещи и заемат 14-о място, реално в зоната на изпадащите. Дафинов обяви, че подава оставка от поста, но припомня и всички хубави и лоши моменти, през които е преминал клубът по време на неговото управление.

Трябва да се има предвид обаче, че като общински клуб, местната власт има контрол върху клуба. Дафинов беше назначен от досегашния кмет Илко Стоянов, който обаче вчера загуби балотажа на местните избори.

Ето какво написаха от клуба:

"Обръщение на управителя на ОФК "Пирин" Атанас Дафинов:

Уважаеми фенове, спортни деятели и всички, които обичат "Пирин"!

Минаха две години от стъпването ми в длъжност като управител на ОФК "Пирин". В този период свършихме много работа, имахме амбиции и план за развитието на клуба. Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине отборът. Беше много трудно. "Пирин" все пак успя да се стабилизира, благодарение на Община Благоевград. Само хората в отбора, които избрахме да останем, знаем през какво минахме. Беше повече от трудно, а странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията.

Днес аз заставам пред вас и искам да обявя, че подавам оставка като управител на ОФК "Пирин". Тръгвам си с високо вдигната глава!

Моят приоритет от стъпването ми в длъжност винаги е било развитието на ДЮШ на "Пирин". За периода ми в отбора, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и не само да развиваме децата, но и треньорите, които повишиха квалификацията си, за да може един ден да имаме и готови специалисти за първия отбор. Децата ни вече участват в двете елитни групи на БФС, талантите от U19 станаха Републикански шампиони. Подписахме професионални договори с редица перспективни наши юноши, а в първия състав вече играят доста от тях. Успяхме да се преборим и да направим така, че отборите ни да играят срещу елитни съперници още от подготвителни групи, което не се беше случвало до сега, вече побеждаваме софийски грандове всяка седмица, което несъмнено спря "изтичането" на таланти към други отбори.

Спасението на "Пирин" беше кауза, за която се борихме доста време. Никога не съм имал лични амбиции да управлявам този отбор, но ситуацията беше такава, че трябваше да се действа и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква ситуация поех отбора и в каква го оставям днес . Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, но за наша жалост, това се случи, но не заради нас, а заради други лица! Именно и заради това, днес аз си подавам оставката!

Искам да отправя призив към хората на трибуните-подкрепяйте отбора и ръководството, на тях наистина ги боли за "Пирин", казвам го от личен опит, спрете омразата, тя не води до нищо добро!

"Пирин" винаги е бил велик клуб и аз и моят екип знаехме колко е важно той да продължи да съществува и да се развива. Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден!

За мен никога нищо не е било на всяка цена, освен морала!

"Пирин" над всичко!

С уважение,

Атанас Дафинов".

Добавени коментари

Draganov публикува:
10 Ноември 2023 | 17:31
Само не разбрах, кои юноши играят с мъжете-двама,трима,който имат връзки.Подлъгахте някои от юношите да подпишат договори и какво-седят на пейките а вие прибирате комисионни от украинците.Защо убивате бъдещето на талантливите деца заради вашите лични облаги.
Фен публикува:
07 Ноември 2023 | 11:59
Тоя разбирач Дафинов да не забрави и Карачоров да вземе.Приоритет му била школата.А бе измислен герой ти сасъпа школата заедно с некадърните треньори които минаха.има и кадърни такива ама са много малко.
Дончо публикува:
07 Ноември 2023 | 06:41
Само да не сте забравили че с кафявия беше един човек г-н Тасков който участва и в сегашния общински съвет.Хубаво помислете кой дърпа конците и измисля гимнастиките.
miro публикува:
06 Ноември 2023 | 22:04
deka e kafqviq ciganin deka go skrihte mangala izbega i ot mediite snoshti
гецата публикува:
06 Ноември 2023 | 22:02
купувачите на гласове да се махат от общината долна измет заплашваха служители с уволнения купуваха на кило човек по човек и всевишния им каза стоп неможе да продължите мафията превзе общината
Алфонсо публикува:
06 Ноември 2023 | 21:23
петрунов каза пред всички на стадиона ако си тръгне илко и аз си тръгвам еми да си тръгва кой чака големия разбирач да си тръгва ако не започваме да викаме всеки мач оставка и позор петрунов е клакьор
Сукси публикува:
06 Ноември 2023 | 21:20
Дафинов знае много добре какви ги е надробил и напуска, защото вече и Тасков няма да го пази. Дафинов заедно с приятелката му събираха една камара пари за таксите от школата на Пирин. Дафинов е в схемата за рождения ден на Пирин. Дафинов напуска защото мишките първи напускат кораба.
Само Пирин публикува:
06 Ноември 2023 | 21:15
Оставка на всички които използваха Пирин политически и прибираха пари с Илко кафявия човек от Брежани
fen публикува:
06 Ноември 2023 | 21:12
koleto petrunof boksiora i toi da si tragva vreme e da se maha nali e solidaren s ilko. sega e momenta da se maha tazi futbolna pa4a sega e momenta da pokaje 4e si darji na dumata nali taka kazvashe onzi den na stadiona i samo pirin ale i samo pirin ale i samo pirin obichamete.................samo pirin
ОСТАВКА публикува:
06 Ноември 2023 | 21:07
НЕ САМО АТАНАС ДАФИНОВ И ОХРАНИТЕЛИТЕ НА ИЛКО КРАСЕ АЛЕКСИЕВ И МАЙКА МУ ДА СЕ МАХАТ ВЕДНАГА ДА НАПУСКАТ МОМЕНТАЛНО ТЕЗИ ИДИОТИ КАКТО И ИНСПЕКТОРАТА МУТРИТЕ С БРАДИТЕ И ТАТОСИТЕ!!
Асен Христов публикува:
06 Ноември 2023 | 21:02
не само дафинов много корумпета ке си тръгнат. много измислени герои напълниха си гушите и сега реват като кафявия всички им пречили.

Добавете Вашия коментар

TOP