Университетският център „Бачиново“ е домакин на платформа за генериране на креативни идеи

14 Март 2024 | 07:44
2 коментара
Общество
Благоевград
Университетският център  Бачиново  е домакин на платформа за генериране на креативни идеи

Университетският център „Бачиново“ е домакин на платформа за генериране на креативни идеи в рамките на проект „Инкубатори за иновативни предприятия“, съобщиха организаторите от партньорския консорциум между Сдружение Асоциация за международно обществено развитие (АМОР), Фонд на фондовете и Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

Проектът е финансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. С него организаторите целят да съберат на едно място ръководителите на бизнеса, образованието и администрацията, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона, които са носители на идейни проекти. 

Програмата е двудневна и започва на 24 март, неделя, в Университетския център „Бачиново“. Проектът е подходящ за всички млади и предприемчиви хора с идеи на възраст от 13 до 30 години от Благоевград и областта, посочват организаторите и допълват, че сред уменията, които ще придобият младите хора на форума са генериране и развитие на иновативни идеи, бизнес планиране, създаване и финансиране на нов бизнес, представяне пред инвеститори и други. 

За да се кандидатства, трябва да се попълни дигитален въпросник https://forms.gle/mBefd4evZggv82xs8 до 18 март. Организаторите ще се свържат с одобрените за участие в проекта младежи. Участието след одобрение е напълно безплатно.

Лекторите на събитието в Благоевград са от Сдружение Асоциация за международно обществено развитие, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Фонд на фондовете. Сред тях са преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски“ проф. проф. д.с.н. Цветан Давидков, доц. д-р Савина Михайлова – Големинова, доц. д-р инж. Иван Станков от Технически университет – София, доц. Иван Ангелова, д-р инж. Дочка Василева, д-р Десислава Калчева. Сред лекторите са и докторът по международно право и международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Еньо Савов, Вадим Рошманов – с повече от 15 години опит в гражданския сектор, икономистът и с повече от 12 години опит в международни компании Данаил Петров. 

Всички участници в проекта ще поучат европейски сертификат Youthpass, а чрез него участието в подобни проекти може да бъде признато като образователен опит и период на неформално и самостоятелно учене, съобщават още организаторите. БТА

Добавени коментари

Боян публикува:
14 Март 2024 | 22:16
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man
само питам... публикува:
14 Март 2024 | 09:33
Марин Мазното няма ли да изнесе лекция по панагюрски кюфтета, а Боре Тъпото по “усвояване“ на университетски фондове?

Добавете Вашия коментар

TOP