Университетите възобновяват присъственото обучение

17 Май 2021 | 10:50
0 коментара
Общество

Присъственото обучение в университетите ще бъде възобновено. Това обяви просветният министгър проф. Николай Денков на брифинг, на който представи приоритетите във ведомството.

"Има пълно съответствие между позицията на съвета на ректорите, министерството на образованието и министерството на здравеопазването. При първа възможност присъствените занятия ще бъдат възобновени. Очаква се заповед за това на здравния министър", посочи проф. Денков. По думите му всеки ректор ще може да прецени как да организира завръщането в аудиториите. 

По отношение на възможността за връщане на всички ученици в училище обаче все още няма решение. Проф. Денков посочи, че това решение трябва да бъде взето от отговорните институции. "Обсъждаме всички теми в образованието със социалните партньори и министерството на здравеопазването. Когато има такова решение, ще го научите", заяви лаконично той. Казал съм на здравния министър личното си мнение, но то няма отношение. Значение има всички институции да са единодушни, защото досега това беше проблем, имаше разнопосочни мнения", каза той.

Добавете Вашия коментар

TOP