Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ

21 Януари 2017 | 17:15
6 коментара
Общество
Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ

188 бебета са родени в община Разлог през 2016 г. Броят на всички новородени през изминалата година от четирите общини-Разлог, Банско, Белица и Якоруда, които обслужва МБАЛ-Разлог, са 336. На Бабинден екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог и д-р Радка Божикова- началник отделение, посрещнаха кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова. Инж. Герчев поздрави всички работещи в отделението и поднесе подарък от името на Общинска администрация-Разлог.

Едни от най-малките обитатели на отделението са близнаците Димитър и Георги от с. Бачево, които са само на един ден и са родени по естествен път. Бабинден в Разлог продължи с тържество в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“. Първото бебе за 2017 г. в Разлог е Алекс Дениславов Хаджиев, с родители Ася и Денислав Хаджиеви, който проплака на 1 януари 2017 г. в АГО на МБАЛ-Разлог. Последното бебе за 2016 г. е Дарина Георгиева Костадинова,с родители Ангелина Кирова и Георги Костадинов. Майките на двете бебета получиха подаръци за децата и цветя от кмета инж. Герчев и д-р Копанарова.

Кулминацията на празника бе традиционното Бабино хоро, което е уникално със своята красота и масовост. Традицията в Разлог е неповторима и незабравима. Бабите, облечени в красиви разложки носии, носят внучетата-родени през изминалата година, на гърба си, заденати в цедилка. Децата са окичени със здравец, увит с червен конец и златна паричка, за здраве и дълголетие на малките.

Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ
Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ
Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ

Добавени коментари

Дано умрете публикува:
25 Януари 2017 | 19:23
Дано е гърчите в мъките на сички, декато преебахте, дано се гърчите и гладуватие като сички декато се фанаа по вас, дано ве еба в затворо
Джаиджх публикува:
24 Януари 2017 | 19:17
Иначе па верно се са постарали да изринаа снего поне на площадо, дано не ги затрупа лавината
Илко публикува:
24 Януари 2017 | 19:15
Tiq drugi che naidaa, vajnoto e pari da se zimaa
Бежанец публикува:
24 Януари 2017 | 19:11
Верно е уникално след некоа година може да го нема
За тия които не разбират: публикува:
24 Януари 2017 | 17:14
За тези които не са виждали до толкова компютър (предимно из Боко, защото е на тяхното ниво) обяснявам: ТОВА СЕ КАЗВА LINK. Ако някога по погрешка сте мардали компютърна мишка, без да се осетите че държите единия клавиш (бутон, натискало) сте видяли че става по тъмно, по същия начин трябва да ПОТЪМНИТЕ ТОВА и да го сложите на най-готното (чисто бяло място) на телевизоро декато гледате сега. ОФФФФФФ губа си времето. КОЙТО ТРЯБВА ЩЕ ВИДИ!
Ох на Баба публикува:
24 Януари 2017 | 17:09
http://pirinsko.com/kmetovete-ot-gerb-v-pirinsko-v-panika-iniciativni-komiteti-podgotvqt-signali-v-prokuraturata-i-dans-sreshtu-gradonachalnicite-na-bansko-i-razlog-29529.html

Добавете Вашия коментар

TOP