Уникално! Вижте рецептата на Преподобна Стойна за здраво сърце

22 Октомври 2015 | 10:05
1 коментара
Любопитно
Уникално! Вижте рецептата на Преподобна Стойна за здраво сърце

Преподобна Стойна много е помагала, продължава да помага и днес от многобройните икони. Затова и всеки човек пристъпва прага й с ново листче в ръка и му търси място, за да бъде изпълнено единственото желание – да има здраве и да се сбъднат мечтите му. 

Има и вярване, че трябва да се преспи една нощ на пода, за да се излекуваш, а ако се наведеш над кладенеца в двора и кажеш желанието си, то ще се сбъдне, защото това е жива вода. 

Въпреки многобройните чудеса, Българската православна църква не признава Стойна за светица, обявявайки, че е лекувала неканонично. Народът обаче продължава да я тачи. 

Фактът че толкова много хора посещават този храм, говори че вярата в доброто живее дълбоко в нас, че надеждата за щастие и избавление от болките и болестите ни води към такива места, за да се помолим и докоснем до необяснимото и чудото на изцелението. 

Преподобна Стойна е познавала и чудото на билките и е давала точни рецепти на всички нуждаещи се. Ето какво е препоръчвала за здраво сърце. 

Трябва да приготвите смес от 20 гр. тинкура от глог, 20 гр. тинктура от валериан, 1 гр. камфор, който е на прах, 15 гр. розова вода и 20 капки мента. Всички съставки бъркате внимателно с малка дървена лъжица. Приемането става по следния начин. 

Добавени коментари

лола публикува:
23 Октомври 2015 | 12:54
Как се приема. Статията не е довършена.

Добавете Вашия коментар

TOP