Уникална РЕТРО снимка: Пирин Благоевград - Жилина от 1974 година!

01 Април 2020 | 09:18
0 коментара
Спорт

В условията на пандемията и изолация от COVID-19, Pirinsport.com ще ви върне отново назад във времето. С още една уникална снимка. Тя е от приятелската среща Пирин -Жилина . Правена е на стадион " Христо Ботев" на 6-ти февруари 1974  година.

Вчера стана ясно,че днес седмкратният шампион на Словакия -ФК Жилина ще обяви фалит. Някои от по-младите ни читатели не знаят, на столицата на Аджарската република в Грузия - Батуми и Жилина са побратимени с Благоевград. Така допреди 30 години в облатния център на Пиринско имаше сладкарница "Аджария", а един от най-големите магазини в центъра /срещу ГУМ/ се наричаше "Жилина". И до ден днешен една от най-важните улици носи името "Батуми"...

Преди години се запознах с една от големите легенди на Динамо Батуми Рефак Челебадзе, който живее в Батуми на.... улица "Благоевград"!

Сега към историята на мачовете между Пирин и Жилина. През 70-те години на миналия век те играят помежду си общо 6 срещи. Първата е през 1972 година във Вроцлав,Полша. Пирин бие с 4:1. Последната е през 1977 година, като орлетата падат като гост с 1:2.

Снимката която виждате е от втората среща между двата отбора от февруари 1974 година в Благоевград. Пирин печели с 3:2. Орлетата водени от Виктор Андонов вече за първи път в своята история са част от родната А група. Интересна е и съдийската бригада на снимката . Главен съдия е незабравия Иван Шкумбов, помагат му Георги Андонов/ баща на бившия депутат и рефер Йордан Андонов/ и Върбан Хаджигаев. 

Ето  и състава на Пирин от този мач: Хр. Христов,П.Петров,Радлев,Бакалов,Владимиров,Кюркчиев,М.Янков, Д.Цветков, Б.Николов,Бибишков и Й.Попмихайлов/кап./.

А утре "Пиринспорт" ще ви поднесе сутринта още една изненада в рубриката ни "РЕТРО"...източник: Pirinsport.com

Добавете Вашия коментар

TOP