Укрепват туристическите пътеки около Седемте рилски езера

16 Юни 2022 | 14:58
0 коментара
Общество
Укрепват туристическите пътеки около Седемте рилски езера

Започва рехабилитацията и укрепването на туристическите пътеки в циркуса на Седемте рилски езера. Предвижда се да има и мониторинг и информационна кампания за отговорността на посетителите.

Проектът предвижда възстановяването да бъде направено с естествени каменни настилки, типични за района. С изпълнението на дейността се цели намаляване на ерозията и ограничаване свличането на земни маси в езерата,  съобщиха от дирекция "Национален парк Рила". 

С цел ограничаване на негативните въздействия от засиленото човешко присъствие в циркуса на Седемте езера, от дирекцията планират да предоставят повече информация за посетителите, да укрепят основните туристически пътеки, за да се намали ерозията по тях и да осигурят по-добър контрол на туристическия поток. Предвижда се езерата да бъдат почистени от растителност и дънни отлагания, както и подобряване на мониторинга на посетителите и на състоянието на екосистемите.От ръководството на националния парк апелират към всички посетители в района да проявят отговорност и да намалят своето въздействие върху екосистемите като се движат само по маркираните туристически пътеки и да  не използват нерегламентирани МПС-та за достъп до циркуса.

Добавете Вашия коментар

TOP