Украйна, Елизабет II, Джони Деп и Wordle - най-търсени за 2022

07 Декември 2022 | 15:10
0 коментара
Любопитно
Украйна, Елизабет II, Джони Деп и Wordle - най-търсени за 2022

Украйна, смъртта на Елизабет Втора, Джони Деп и играта на петбуквени думи Wordle. Това са търсили най-много потребителите на търсачката Google, стана ясно от традиционно публикуваното им в края на всяка година обобщение Year in Search.(link is external)

При обикновените потребителски търсения Wordle и крикет мачът Индия срещу Англия изпреварват разкъсваната от войната Украйна и покойната кралица. Двете трагедии обаче доминират търсенията в новините. На пето място там фигурира маймунската шарка, изпреварена от "резултати от изборите".

Съдебната сага между Джони Деп и Амбър Хърд повежда класацията за личности, където Деп е начело, а бившата му съпруга и обвинителка - трета. Между тях се нарежда Уил Смит, предизвикал интерес също с насилие - звучния шамар, който удари на Крис Рок (№5) пред публиката и милионите тв зрители на "Оскарите" през март. Владимир Путин е едва четвърти, а Володимир Зеленски не е в Топ 5.

Същите, без Путин, оглавяват и класацията на Google за актьори, където на петото място се намества съпругата на Уил, Джейда Пинкет Смит - в чиято защита бе ударен шамарът. В спорта изглежда, сякаш световно първенство по футбол няма - първите места са окупирани от тенисистите Новак Джокович, Рафаел Надал и Серена Уилямс. Най-търсените пет мача са до един с участието на Индия и не са футболни. Милиардното население на азиатската страна доминира и търсенето в Google за храни.

Сред филмите клиентите на търсачката са предпочитали "Тор: Любов и гръмотевици", "Черния Адам", "Топ Гън: Маверик", "Батман".

Най-популярното търсене за покойна личност е това за смъртта на кралица Елизабет II, на второ и трето са актриси - ветеранката Бети Уайт и Ан Хечи, която загина в жестока катастрофа. 

Най-търсените домашни любимци са представителите на котките, чиито различни породи окупират първите три места в класацията. А топ забележителности, за които потребителите на Google са потърсили информация в търсачката са Бъкингамският дворец, "Биг Бен", Голямата пирамида в Гиза и статуята на Христос в Рио де Жанейро. 

Добавете Вашия коментар

TOP